ΚΕΠ Υγείας και στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

ΚΕΠ Υγείας και στην Αγ. Παρασκευή

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το πρωί της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου 2014, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και 13 δημάρχων, με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου μετείχε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, δεδομένου ότι Δήμος του βρίσκεται ανάμεσα στους 14 πρώτους Δήμους -μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ- που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος .

Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αφορά στη δημιουργία ενός δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας για τον Πολίτη, που θα κάνει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας πράξη και θα διασφαλίζει σε κάθε κοινωνία ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής, μέσα από δύο κεντρικούς άξονες λειτουργίας: 1) Την προληπτική ιατρική και 2) την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόσκληση και τον συνεχάρη για την καινοτόμα πρωτοβουλία αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με γνώμονα την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής έχουμε εξαρχής θέσει ως βασική μας προτεραιότητα την υλοποίηση δράσεων Πρόληψης, Κοινωνικής Στήριξης και Αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό, υποδεχτήκαμε ένθερμα και ανταποκριθήκαμε με ενθουσιασμό στην πρόταση του ΕΔΔΥΠΠΥ για τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πρωτοποριακό και καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

»Με την πρόσθετη ιδιότητά μου ως ιατρός πνευμονολόγος είμαι σε θέση να γνωρίζω την αξία του προληπτικού ελέγχου και της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα υγείας. Δεν θα μπορούσα λοιπόν παρά να “αγκαλιάσω” αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα.

»Μας τιμά το ότι είμαστε ανάμεσα στους 14 πρώτους Δήμους της χώρας που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του και η επιλογή αυτή μας επιφορτίζει με τη δημιουργική ευθύνη να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις για την άρτια διεξαγωγή του προγράμματος στον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet