Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μαγειρείο & Φαρμακείο… τρέχουν με ΕΣΠΑ
Κοινωνία

Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μαγειρείο & Φαρμακείο… τρέχουν με ΕΣΠΑ

Εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) «Αττική 2014-2020» και θα  χρηματοδοτηθούν  από το ΕΣΠΑ με 477.360 ευρώ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Μαγειρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο  του Δήμου Αγίας Παρασκευής, μετά την έγκριση, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής, της  πρότασης που είχε υποβάλει ο Δήμος.

«Οι εν λόγω Κοινωνικές Δομές του Δήμου, για την άμεση αντιμετώπιση φτώχειας, προσφέρουν πολύτιμο έργο, στηρίζοντας τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης μας και καλύπτοντας βασικές και πολύ σημαντικές ανάγκες τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίας Παρασκευής χορηγεί σε περισσότερες από 300 οικογένειες τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, το Κοινωνικό Μαγειρείο παρέχει φαγητό σε περίπου 100 οικογένειες καθημερινά, με προσφορά 950 μερίδων εβδομαδιαίως, και το Κοινωνικό Φαρμακείο εξασφαλίζει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε άπορους και ανασφάλιστους.

«Η διατήρηση και η αποφασιστική ενίσχυση των Δομών αυτών ώστε να ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στις  αυξημένες, λόγω της κρίσης, ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αποτελεί διαρκή προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου επίσης τονίζεται ότι, μετά την αποχώρηση της ΜΚΟ που τις λειτουργούσε, η διοίκηση εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 5 Ιουλίου 2016,  τις εξής δύο σημαντικές αποφάσεις που υλοποιούνται πλήρως:

  • Διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, με την υποβολή στο ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 της πρότασης με τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγίας Παρασκευής», η οποία και εγκρίθηκε.
  • Συνέχιση λειτουργίας Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό Μαγειρείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο) με ίδιους πόρους από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής  μέχρι την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πίνακας Κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της υπ’ αρ. πρωτ. 2640/05.07.16 (ΑΔΑ: ΩΙΓΕ7Λ7-9ΗΡ) πρόσκλησης του ΠΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ με τίτλο: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet