Κων/νος Τσιαμπάς: Παράνομες ενέργειες Γ. Σταθόπουλου κατά εργαζομένων
Κοινωνία

Κων/νος Τσιαμπάς: Παράνομες ενέργειες Γ. Σταθόπουλου κατά εργαζομένων

Για παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, επικαλούμενος σχετική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Σώματος την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Κων. Τσιαμπάς αναφέρει:

Δεν μπορείς  να απαγορεύσεις στους ανθρώπους να σε κρίνουν, μπορείς όμως να τους διαψεύσεις, με τη συμπεριφορά σου και τη ζωή σου

Είναι γεγονός ότι το  πολιτικό  σύστημα από τη μεταπολίτευση και μετά απέτυχε να οδηγήσει τον λαό στην πρόοδο και την ανάπτυξη διότι διοίκησε χωρίς ηθικές αρχές και αξίες, χωρίς να σέβεται τους νόμους που το ίδιο ψήφιζε, αλλά, δείχνοντας αδιαφορία, ανευθυνότητα και αλαζονεία, οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.

Η συμπεριφορά αυτή είχε ως συνέπεια, εκτός από την εξαθλίωση του λαού, μια γενικευμένη απαξίωση στη συνείδηση των πολιτών για κάθε μορφή εξουσίας. Δυστυχώς και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υπηρετούμε.

Είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια την εποχή αυτή να αντιστραφεί το αρνητικό αυτό κλίμα, και σίγουρα δεν επιτυγχάνεται επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη, από τις νέες διοικήσεις. Καμία διοίκηση δεν μπορεί να πετύχει με επικοινωνιακά παιγνίδια, όσο καλά και εάν στηθούν και υποστηριχθούν από τα ΜΜΕ, αλλά μόνο με την εμπέδωση της εμπιστοσύνης  που θα στηρίζεται στη δικαιοσύνη, στην ανιδιοτέλεια, στην αξιοπιστία και σε ένα κώδικα δεοντολογίας που οι γενικές αρχές και οι βασικές διατάξεις του θα στηρίζονται και θα στηρίζουν βαθιά την πραγματική  Δημοκρατία και όχι σε ιδεοληψίες που κρύβουν στοιχεία κατάχρησης εξουσίας.

Έχοντας βαθιά πίστη στις αρχές αυτές και πιστεύοντας στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ, έκανα τη παρακάτω δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αγίας Παρασκευής  της  25ης Νοεμβρίου 2015.

“Σε σύντομο χρονικό διάστημα και  δεύτερος εργαζόμενος, επώνυμα, κατήγγειλε τον δήμαρχο κο Σταθόπουλο Ιωάννη για παράνομες ενέργειες και  συμπεριφορά.

Χρησιμοποιώ τη λέξη φανερά, διότι δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος πλέον να πιστέψω και τις καταγγελίες που δέχθηκα κατά καιρούς και από άλλους  εργαζόμενους, οι οποίοι μου ζήτησαν να κρατήσω την ανωνυμία τους, ότι  παρατηρούνται και απειλούνται άμεσα ή έμμεσα, για ενέργειες και  πράξεις που κάνουν εκτός υπηρεσίας και εκτός ωραρίου εργασίας, καθόλα νόμιμες, αλλά πολιτικές. Μέχρι τώρα δεν ήθελα να τις πιστέψω, αλλά δυστυχώς τώρα πρέπει να τους ζητήσω συγγνώμη γιατί τους αμφισβήτησα.

Κύριε Σταθόπουλε εδώ και πολλά χρόνια στις δέκα λέξεις που λέγατε οι πέντε ήταν ΄Δημοκρατικές  και προοδευτικές Δυνάμεις΄. Τάζατε τον αριστερό παράδεισο. Τι έγινε, πήρατε την εξουσία, επετεύχθη ο σκοπός και τα ξεχάσατε όλα; Βγήκε ο πραγματικός σας εαυτός, φθάσατε στην αντίπερα όχθη; Η Δημοκρατία θέλει κότσια για θυσίες και το κυριότερο σεβασμό και πίστη στη νομιμότητα από αυτούς που ασκούν διοίκηση. Για άλλη μια φορά θα σας πω, ΄δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις΄”.

Οι εργαζόμενοι έχουν τα δικαιώματά τους, την ελευθερία τους, την  προσωπικότητά τους, την προσωπική τους ζωή, συνταγματικά κατοχυρωμένα.  Όποιος παραβιάζει τις αρχές αυτές, παρανομεί και διαπράττει το έγκλημα της κατάχρησης  εξουσίας, κύριο χαρακτηριστικό του φασισμού. Ο εκβιασμός και ο πνευματικός  βασανισμός, που είναι ολοφάνερος στη δεύτερη καταγγελία, δεν είναι μόνο παράνομες ενέργειες, αντισυνταγματικές και απάνθρωπες, αλλά προσβάλλουν τον νομικό μας πολιτισμό, δείχνουν διοικητική αδυναμία και εν προκειμένω, πολιτική μιζέρια και κακομοιριά. Ο αυτοκρατορικός φόβος, για να μην χαθεί η εξουσία, είναι κακός σύμβουλος (ανατρέξτε  λίγο στην ιστορία).

Κύριε Δήμαρχε σας καλώ να αλλάξετε τρόπο διοίκησης. Ο ασκών διοίκηση πρέπει να χαρακτηρίζεται από πολλές αρετές μερικές εκ των οποίων είναι η ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη, το αίσθημα του καθήκοντος και  η μεγαλοψυχία. Πέστε μας, τι από όλα δείχνεται εσείς;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet