Κώστας Τσιαμπάς: Το Κοινωνικό Μαγειρείο Αγ. Παρασκευής εκπέμπει «SOS»
Κοινωνία

Κώστας Τσιαμπάς: Το Κοινωνικό Μαγειρείο Αγ. Παρασκευής εκπέμπει «SOS»

Νέα επίθεση στη διοίκηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής ασκεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τσιαμπάς, αυτή τη φορά για την κατάσταση που επικρατεί στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου, την οποία και χαρακτηρίζει ως «κατάντια».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Τσιαμπάς αναφέρει:

Η δημιουργία του Κοινωνικού Μαγειρείου προέκυψε ως ανάγκη λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η απόφαση για τη δημιουργία του ανήκε στην προηγούμενη διοίκηση και έτυχε της αποδοχής όλων των Αγιοπαρασκευιωτών που διακρίνονται για την ευαισθησία τους και την ανθρωπιά τους.

Ο εσωτερικός χώρος διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε ως ένα μικρό ταβερνάκι, παρασκευάζοντας ποιοτικό και ασφαλές φαγητό. Ο εξωτερικός χώρος διαμορφώθηκε σε κήπο, πραγματικό κόσμημα, προσφέροντας λαχανικά στο μαγειρείο και ομορφιά στο περιβάλλον.

Η κύρια και βασική πηγή ανεφοδιασμού ήταν και είναι οι Χορηγοί. Τη λειτουργία την οργάνωσαν και την ανέλαβαν οι Εθελοντές.

Έτσι ακριβώς το παρέλαβε η διοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου. Μετά από τέσσερα χρόνια, δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο, όπου κυριαρχούν η ακαταστασία, η κακή εμφάνιση και δεν θυμίζει τίποτα από το παλιό νοικοκυρεμένο μαγειρείο. Με κενά σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα, την ευταξία και στη λειτουργία του. Ο κήπος κόσμημα τώρα θυμίζει εγκαταλελειμμένο χέρσο αγρόκτημα.

Η βασική αιτία για την σημερινή κατάντια είναι η απομάκρυνση των εθελοντών από τη διοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου, δηλαδή των ανθρώπων που αφιλοκερδώς το οργάνωσαν και το λειτούργησαν επί έξι χρόνια.

Το μέλλον του Κοινωνικού Μαγειρείου με τις παρούσες συνθήκες είναι δυσοίωνο και το έχουν ακόμη ανάγκη οι περίπου 80 ωφελούμενοι. Δυστυχώς, η κοινωνική ευαισθησία της αριστεράς που επί χρόνια προέβαλε ως βασικό αξιακό σύστημα, αποδεικνύεται ένα ακόμη μεγάλο ψέμα.

Κύριε δήμαρχε, στο τελευταίο Δ.Σ., όπως συνήθως, δεν δώσατε καμιά εξήγηση ούτε απάντηση στην ερώτησή μου: «Γιατί απαξιώσατε το κοινωνικό μαγειρείο;»

Κύριε δήμαρχε έχετε ηθική υποχρέωση απέναντι στους εθελοντές και τους χορηγούς να τους εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους τους διώξατε, και να ζητήσετε συγγνώμη για την αχαριστία σας ως δημοτική Αρχή.

Κύριε δήμαρχε οφείλετε να λογοδοτήσετε πολιτικά στους δημότες που σας ψήφισαν, γιατί με τον τρόπο σας και τη συμπεριφορά σας τους προσβάλλατε.

Κύριε δήμαρχε έχετε υποχρέωση να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το Κοινωνικό Μαγειρείο να επανέλθει στην κατάσταση που το παραλάβατε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet