Κ. Τσιαμπάς: Η αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου Αγ. Παρασκευής όσον αφορά στον χαμηλό δημοτικό φωτισμό συνεχίζεται
Κοινωνία

Κ. Τσιαμπάς: Η αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου Αγ. Παρασκευής όσον αφορά στον χαμηλό δημοτικό φωτισμό συνεχίζεται

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή, Κώστας Τσιαμπάς, επαναφέρει το θέμα του χαμηλού δημοτικού φωτισμού της πόλης, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του Δήμου ότι εξακολουθεί να επιδεικνύει αδιαφορία, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και, κατ’ επέκταση, την ασφάλεια των πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιαμπάς αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Στις 21 Δεκ 2019 υπενθύμισα στη δημοτική αρχή, ότι έχει υποχρέωση να ρυθμίζει σωστά το άναμμα και σβήσιμο του χαμηλού δημοτικού φωτισμού. Ο φωτισμός ρυθμίστηκε μετά από πέντε μήνες και αφού άναβε 2 ώρες και 15 λεπτά νωρίτερα (με ήλιο).

  • Στις 25 Σεπ. 2020 επανήλθα διότι ο φωτισμός άναβε πλέον νύκτα. Πλήρης  αδιαφορία, δεν ρυθμίστηκε.
  • Στις 25 Ιαν 2021 επανήλθα, διότι ο φωτισμός άναβε 45′ νωρίτερα (μέρα). Πλήρης αδιαφορία, δεν ρυθμίστηκε.
  • Επανέρχομαι μετά από 18 ημέρες (12/2/2021) διότι ο φωτισμός ήδη ανάβει 1 ώρα και 10 λεπτά νωρίτερα (με ήλιο). Ελπίζω να μη συνεχιστεί η αδιαφορία.

Ο φωτισμός εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στους δημότες. Η επιπλέον κατανάλωση ρεύματος, λόγω κακής ρύθμισης, από τα περίπου 2000 φωτιστικά, χαμηλού φωτισμού, είναι σημαντική και αδικαιολόγητη σπατάλη.

Ευτυχώς για τους δημότες που τον υψηλό φωτισμό (κολώνες ΔΕΗ) τον ρυθμίζει η ΔΕΗ. Η αδράνεια και η αδιαφορία μετά από τόσες ενημερώσεις είναι αδικαιολόγητη και γεννά πολλά και ποικίλα ερωτήματα.

Η δημοτική αρχή όταν ανέλαβε καθήκοντα, ορκίστηκε να προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών. Το κάνει ή είναι επίορκος;

Κύριοι δήμαρχε και αντιδήμαρχε Τεχνικών Υπηρεσιών, θα συνεχίσω να καταγγέλλω την αδιαφορία σας, την έλλειψη προγραμματισμού και ενδιαφέροντος για κάθε θέμα που βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου, με ταυτόχρονη υποβολή προτάσεων και εσείς συνεχίστε να ασχολείστε με την επικοινωνία (προπαγάνδα), όπως κατηγορούσαμε την προηγούμενη  διοίκηση. 

Έχετε τρεις ικανότατους ηλεκτρολόγους, μόνιμους υπάλληλους και μπορείτε να προγραμματίσετε σωστά το άναμμα και σβήσιμο του χαμηλού φωτισμού.

Η ρύθμιση, γίνεται με οδηγό την 21 Ιουνίου μεγαλύτερη ημέρα και 21 Δεκεμβρίου μεγαλύτερη νύχτα (τα ημερολόγια αναγράφουν την καθημερινή ανατολή και δύση του ηλίου).

Αφού δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε με την διαδικασία της συμβατικής ρύθμισης βάλτε φωτοκύτταρα.

Να αντικαταστήσετε τους υπάρχοντες παλιούς προβολής, με νέας  τεχνολογίας ίδιας φωτεινότητας, αλλά μικρής κατανάλωσης .  

Όπου υπάρχει χαμηλός φωτισμός να αφαιρέσετε τις λάμπες από τις κολώνες της ΔΕΗ, είναι πλεονασμός και σπατάλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet