Κ. Τσιαμπάς: Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ζημίωσε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Κ. Τσιαμπάς: Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ζημίωσε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ότι παραβιάστηκαν οι όροι παραχώρησης της πλατείας Αγίας Παρασκευής για την πραγματοποίηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Δήμος, υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, ζητώντας από τον δήμαρχο να ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες.

Στην ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ Δ.Σ. 2/2018

Κύριε Δήμαρχε

Με την υπ΄ αριθμόν 321/2017 απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η παραχώρηση της πλατείας, με πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την εγκατάσταση διαφόρων παιγνιδιών.

Με την 510/2017 απόφαση της οικ. επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού. Στο άρθρο 2 καθορίσθηκε η χρονική διάρκεια από 2/12/2017 μέχρι 4/1/2018, με παράδοση της πλατείας άνευ άλλης ειδοποίησης, με τιμή έναρξης του πλειο…δοτικού διαγωνισμού 2.872 ευρώ.

Με παρέμβασή μου και με την αιτιολογία ότι μόνο το κόστος του ρεύματος για τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ανέρχεται πάνω από 4.000 ευρώ, ζήτησα το ποσό εκκίνησης να ανέλθει σε 5.000 ευρώ, για να καλυφθούν τουλάχιστον τα έξοδα και έγινε δεκτό.

Παρότι με ερώτησή μου στις αρχές του καλοκαιριού ζήτησα να αρχίσει η διαδικασία για το χριστουγενιάτικο χωριό η διοίκηση άρχισε τη διαδικασία 12/10/2017, με συνέπεια η διαδικασία οργάνωσης και υλοποίησης του διαγωνισμού να γίνει τσάτρα -πάτρα (επιεικώς) και να πάμε σε απευθείας ανάθεση και κατακυρώνοντας την αρχική τιμή των 3.000 ευρώ, ζημιώνοντας τον Δήμο.

Με την 322/2017 απόφαση Δ.Σ. ορίσθηκε η επιτροπή.

Με την 418/2017 απόφαση Ο.Ε., εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση χωρίς να αλλάξουν οι όροι.

Ο κύριος δήμαρχος έδωσε παράταση παραμονής των παιγνιδιών, με οικονομικές επιπτώσεις στον Δήμο, χωρίς έγκριση του Δ.Σ., παραβιάζοντας όλες τις αποφάσεις και ζημιώνοντας οικονομικά τον Δήμο, καθότι σχεδόν διπλασιάσθηκε το κόστος λειτουργίας.

Ο κ. δήμαρχος έχει την υποχρέωση να ενημερώσει το Δ.Σ. και τους πολίτες της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet