Κ. Τσιαμπάς: H διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής συνεχίζει να αδιαφορεί για την ορθή λειτουργία του δημοτικού φωτισμού
Κοινωνία

Κ. Τσιαμπάς: H διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής συνεχίζει να αδιαφορεί για την ορθή λειτουργία του δημοτικού φωτισμού

Ο επικεφαλής της παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή, τέως δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κώστας Τσιαμπάς, απευθύνει έκκληση στη δημοτική αρχή για σωστότερη διαχείριση όσον αφορά τον δημοτικό φωτισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιαμπάς αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Το άναμμα και το σβήσιμο του χαμηλού δημοτικού φωτισμού ρυθμίζεται με βάση τη μεγαλύτερη νύκτα (21 Δεκ.) και τη μικρότερη (21 Ιουν.), σε τακτά χρονικά διαστήματα καθότι έχουμε ημερήσια αλλαγή (συν/πλην), από ένα έως δύο λεπτά, ανάλογα με την εποχή, κάτι που δεν κάνει η διοίκηση του Δήμου: 

  • Από 21 Δεκ. 2019 που άρχισε να μικραίνει η νύκτα, ο χαμηλός φωτισμός άναβε νωρίτερα και σταδιακά έφθασε αρχές Ιουνίου 2020, να ανάβει περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα, με πολλαπλές συνέπειες. Η ρύθμιση έγινε μετά από έντονες και συνεχείς   παρεμβάσεις.
  • Στις 25 Σεπ. 2020 επανήλθα με δημοσίευση και υπενθύμισα ότι ο χαμηλός φωτισμός άναβε 1 ώρα και 45 λεπτά αργότερα (δηλ. νύκτα), δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια των δημοτών και έγινε εκ νέου ρύθμιση.
  • Επανέρχομαι σήμερα, με νέα ανακοίνωση, ελπίζοντας ότι επιτέλους η διοίκηση θα οργανώσει το σωστό άναμμα και σβήσιμο του χαμηλού φωτισμού καθότι χθες (25/1 /2021) άναψε 45′ νωρίτερα (χαμηλός φωτισμός – 17:15, κολώνες ΔΕΗ – 18:00).

Για έναν Δήμο με 100 περίπου ΠΥΛΑΡ (πίνακες ) και τρεις ικανότατους ηλεκτρολόγους, μόνιμους υπάλληλους, με σωστή οργάνωση και στοιχειώδες ενδιαφέρον εκ μέρους της διοίκησης, θα ήταν μια απλή δραστηριότητα, αλλά δυστυχώς διαπιστώνεται ότι η οργάνωση και ο προγραμματισμός αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών, δεν είναι η κυρίαρχη ενασχόληση της διοίκησης.

Κύριοι δήμαρχε και αντιδήμαρχε Τεχνικών Υπηρεσιών:

Η επιπλέον κατανάλωση ρεύματος, λόγω κακής ρύθμισης, από τα περίπου 2000 και πλέον φωτιστικά χαμηλού φωτισμού, είναι σημαντική και αδικαιολόγητη σπατάλη.

Το επαναλαμβανόμενο λάθος/παράλειψη/αδιαφορία παύει να θεωρείται σύμπτωση, αλλά αδιαφορία προς τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, έλλειψη οργάνωσης και αδυναμία διοικήσεως. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέει ο λαός μας, φαντάσου το συνεχές!

Προτείνουμε το αυτονόητο:

  • Επειδή από τις πράξεις σας φαίνεται ότι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την καθημερινότητα του Δήμου μεταξύ των οποίων και την εύρυθμη λειτουργία του χαμηλού δημοτικού φωτισμού, βρείτε άλλες λύσεις εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία, βάλτε φωτοκύτταρα.
  • Να αντικαταστήσετε τους παλιούς προβολείς που υπάρχουν στις διάφορες εγκαταστάσεις του Δήμου, με νέας τεχνολογίας, ίδιας φωτεινότητας, αλλά μικρής κατανάλωσης.
  • Στους δρόμους που ο χαμηλός φωτισμός φωτίζει όχι μόνο το πεζοδρόμιο, αλλά και το οδόστρωμα, να αφαιρεθούν οι λάμπες από τις κολώνες της ΔΕΗ,  είναι πλεονασμός, το έκανα ως αντιδήμαρχος στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Εάν υλοποιήσετε την προεκλογική σας δέσμευση και αντικαταστήσετε τον δημοτικό φωτισμό με φωτιστικά LED, όπου υπάρχει χαμηλός φωτισμός που καλύπτει και το οδόστρωμα, να αντικαταστήσετε μόνο αυτόν και να αφαιρέσετε τις λάμπες από τις κολώνες της ΔΕΗ.

«Ποτέ δεν θα γίνεις αυτό που θέλεις και υπόσχεσαι, εάν συνεχίσεις, να κατηγορείς τους άλλους, για αυτό που είσαι τώρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet