Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής: Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου

Στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου Αγίας Παρασκευής τάσσεται η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να υπογράφουν συμβάσεις με εταιρείες για υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός δήμων, αλλά και άλλες υπηρεσίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής να προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό, όπως επισημαίνει «την έμπρακτη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν στους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και σε όλη την πόλη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους του Δήμου, στους αγώνες τους για να πάρει πίσω η κυβέρνηση της Ν.Δ. το νομοσχέδιο-σκούπα.

Πέρα από τις δυσκολίες, τα εμπόδια που βάζει στις μαζικές διαδικασίες, την απεργία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη καταβαράθρωση των κλαδικών συμβάσεων, διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες να διεισδύσουν στους δήμους. Με το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό. Προβλέπει κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των «επενδυτών», δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις.

Από τις 31 του Οκτώβρη αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής 32% των επαγγελμάτων θα απενταχθούν από τα ΒΑΕ προκειμένου να εναρμονιστούμε με την ευρωπαϊκή ένωση.

Τα προγράμματα της φτώχειας τελειώνουν και χιλιάδες συνάδελφοι απολύονται, ενώ οι συνάδελφοι κοινωφελείτες πετιούνται στον δρόμο για να έρθει η νέα φουρνιά.

Προχωρούν με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε Δημοτικό Συμβούλιο για την έμπρακτη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν στους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και σε όλη την πόλη.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ανδρέας Γκιζιώτης, Γιώργος Τσιμπουκάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet