«Λευκός καπνός» στην Αγία Παρασκευή – Ψηφίστηκαν τα δημοτικά τέλη!
Κοινωνία

«Λευκός καπνός» στην Αγία Παρασκευή – Ψηφίστηκαν τα δημοτικά τέλη!

Μετά από τις περιπετειώδεις διεργασίες που προηγήθηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής… κατάφερε, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021, να ψηφίσει τα δημοτικά τέλη για το έτος 2022. Η απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία (καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία παγίως αντιτίθεται στη λογική της ανταποδοτικότητας) ήταν για μηδενικές αυξήσεις σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη των οικιών και μείωση 20% στις αντίστοιχες επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις έως 150τ.μ.

Η απόφαση είχε ουσιαστικά ληφθεί από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη, όπου -έστω και εν μέσω εντάσεων- η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά έκανε αποδεκτή τη σχετική πρόταση τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων (Νίκη των Πολιτών, Νέα Αρχή, Αλλάζουμε και Μια Γενιά Μπροστά).

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος επέμενε στην άποψή του ότι θα έπρεπε να εξαιρεθούν της μείωσης των τελών εκείνοι οι επιχειρηματίες που ενώ έχουν εισπράξει από τους δημότες το ειδικό τέλος δεν το έχουν αποδώσει στον Δήμο. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων επανέλαβαν στον κ. Ζορμπά ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό επαγγελματιών μπροστά στη μεγάλη πλειονότητα εκείνων που πραγματικά δίνουν άνιση μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους.

Ωστόσο, ο κ. Ζορμπάς χαρακτήρισε ως «παραμύθι στους επιχειρηματίες» την προτεινόμενη μείωση δημοτικών τελών, θεωρώντας ότι το ποσό το οποίο τελικώς θα εξοικονομήσουν είναι ευτελές. Σχόλιο που προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες από πλευράς των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, που αφενός του θύμισαν ότι ψήφισε κι εκείνος τη σχετική εισήγηση, αφετέρου του εξήγησαν ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που δηλώνει τη συμπαράσταση του Δήμου στην τοπική αγορά, η οποία -ειδικά στην Αγία Παρασκευή- περνά δύσκολες μέρες, όπως σημείωσαν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet