Λύσεις για τη βίλα Ιόλα και το Ο.Τ.118 προτείνει η παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»
Κοινωνία

Λύσεις για τη βίλα Ιόλα και το Ο.Τ.118 προτείνει η παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

Να ληφθούν αποφάσεις που θα αξιοποιούν τις ευκαιρίες αναφορικά με τη βίλα Ιόλα και το Ο.Τ.118 προτείνει η δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή», με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Οικονόμου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές στα δύο αυτά θέματα, και στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ομιλίες μου σε αρμόδιους φορείς και συλλόγους, αντιδρώντας στις τοποθετήσεις του δημάρχου και άλλων στελεχών της διοίκησης του Δήμου, που χαρακτηρίζουν το μεν πρώτο «μνημόνιο και θηλιά στον λαιμό», ενώ για το δεύτερο ανακυκλώνουν τη διαχρονική κωλυσιεργία, προφανώς μη αναγνωρίζοντας τις δικές τους αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπου ολόκληρη η ανθρωπότητα δίνει μάχη απέναντι σε μία πολύ επικίνδυνη πανδημία, που απειλεί τις ζωές των ανθρώπων, με επακόλουθες δραματικές επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών, είναι  πολύ κρίσιμο να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις ως Δήμος και ως κοινωνία. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι οι Δήμοι δεν θα έχουν την ευχέρεια πλέον να φορτώνουν δαπάνες για βασικά αγαθά στις πλάτες των δημοτών.

Το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο (σελίδα 4 ηλεκτρονικής ενημέρωσης του ΤΕΕ), που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο του Απριλίου, θα περιλαμβάνει και την ενεργοποίηση της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης μέσω της Ψηφιακής Τράπεζας γης. Επιτέλους, δρομολογείται άμεσα μια διαδικασία που θα ξεμπλοκάρει τίτλους, ιδιοκτησίες και εκκρεμότητες ετών. Θα μπορούν οι Δήμοι, εκτός των άλλων, να πωλούν συντελεστή δόμησης από δεσμευμένα αδόμητα ακίνητα, έτσι ώστε να αποκτούν πόρους για να απαλλοτριώσουν επιπλέον οικόπεδα, με σκοπό να κατασκευάσουν κοινόχρηστους χώρους. Προβλέπεται, επίσης, η Τράπεζα Γης να αγοράζει συντελεστή δόμησης από διατηρητέα και χαρακτηρισμένα ως μνημεία ακίνητα και τα χρήματα να διοχετεύονται στην αποκατάστασή τους.

Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, μόνο από το ακίνητο του Ιόλα ο Δήμος μπορεί να αποκτήσει ένα ποσό που υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ!!! Ειδικότερα, για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής που έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, δυστυχώς ανεκμετάλλευτη, οι δυνατότητες μέσω της Τράπεζας Γης είναι μεγάλες. Αρκεί βέβαια να τις αξιοποιήσουμε έγκαιρα και σωστά, ιεραρχώντας τις πραγματικές ανάγκες και τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου. Η χρηματοδότηση της ανάπλασης της βίλας Ιόλα και η χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 118 εμπίπτουν στις προτεραιότητες που μπορούν να τακτοποιηθούν  στα πλαίσια της υπόψη διαδικασίας.

Κάνουμε έκκληση στον δήμαρχο και στις άλλες παρατάξεις, καθώς και σε φορείς, συλλόγους και ενδιαφερομένους, να συζητήσουμε με βάση αυτά τα δεδομένα και να πάρουμε αποφάσεις με διαπαραταξιακή συναίνεση, επιβεβλημένη σε θέματα πολιτισμού και πρασίνου που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας και θα ανακουφίσουν τα οικονομικά του Δήμου. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να βοηθήσουμε και να συμμετέχουμε όλοι. Η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» έχει επεξεργαστεί και έχει συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί να τις εξειδικεύσει περαιτέρω. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και βούληση να ακούμε, να μελετάμε και να  δίνουμε λύσεις σε κρίσιμα θέματα για το καλό των συμπολιτών μας, χωρίς μικροπολιτικές συμπεριφορές και τακτικισμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet