Μήνυμα δημάρχου Αγ. Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Αγ. Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απευθύνει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος επισημαίνει τις κινήσεις της δημοτικής αρχής της πόλης για εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην πράξη, τονίζοντας ότι «ως Δήμος και ως κοινωνία οφείλουμε πολλά περισσότερα».

Ακολουθεί το μήνυμα:

Στις 8 Μάρτη του 1857 στη Νέα Υόρκη απλές γυναίκες του καθημερινού μόχθου έγραψαν ιστορία: Οι εργάτριες της υφαντουργίας και του ιματισμού έκαναν μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς τους που διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία. Όμως η αρχή ενός διαρκούς αγώνα των γυναικών για ισότητα, χειραφέτηση και οικονομική και κοινωνική καταξίωση είχε ήδη γίνει.

Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.  

Ωστόσο, και παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, η κοινωνική ανισότητα, οι διακρίσεις και η εκμετάλλευση των γυναικών συνεχίζονται και στις μέρες μας, με ένταση και μορφές που διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα, από κοινωνία σε κοινωνία.

Η Ελληνίδα είδε στα χρόνια της κρίσης την προβληματική οικονομική και κοινωνική της θέση να υποχωρεί περαιτέρω. Αυτό επιβεβαιώνεται από τους δείκτες ανεργίας, τις αυξανόμενες ελλείψεις στην προστασία της μητρότητας και της εργαζόμενης γυναίκας, τις απολύσεις εγκύων, τη στελέχωση υψηλόβαθμων θέσεων στις επιχειρήσεις, κ.ά.

Ως δημοτική αρχή προσπαθούμε με τις πολιτικές μας και το παράδειγμά μας να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνάμεων μας, στην εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην πράξη. Πετύχαμε την ισότιμη συμμετοχή στις θέσεις ευθύνης και στα όργανα λήψης αποφάσεων και διοίκησης του Δήμου, δημιουργήσαμε το Κέντρο Γυναίκας, βελτιώσαμε υπηρεσίες των Παιδικών σταθμών, καταργήσαμε τα τροφεία για εισοδήματα κάτω των 18.000 ευρώ, κ.ά. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι ως Δήμος και ως κοινωνία οφείλουμε πολλά περισσότερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet