Μαζική συμμετοχή στην ημερίδα «Η γνώση είναι η δύναμή μας»
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή στην ημερίδα «Η γνώση είναι η δύναμή μας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, η ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής με θέμα «Η γνώση είναι η δύναμή μας», όπως ενημερώνουν, με ανακοίνωσή τους, η πρόεδρος της Ένωσης, Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου και η γραμματέας, Μαρία Ξυνογαλά.

Η μεγάλη ανανέωση των μελών και η είσοδος πολλών νέων γονέων στους Συλλόγους και την Ένωση οδήγησε στη διενέργεια της δεύτερης αυτής ημερίδας, τρία χρόνια μετά την πρώτη (τον Οκτώβριο του 2014), ενώ μεγάλη ήταν  η συμμετοχή από τους  Συλλόγους και τους αντιπροσώπους, με εκπροσώπηση όλων των Συλλόγων – μελών.

Στην ημερίδα, αναλύθηκαν διεξοδικά, με τεκμηριωμένες εισηγήσεις, τα θέματα που απασχολούν τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, ο θεσμικός ρόλος των Συλλόγων και η σχέση τους με τους φορείς, το νομικό πλαίσιο, ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των θεσμικών οργάνων, καθώς και οι στόχοι του γονεϊκού κινήματος. Στο τέλος της κάθε ενότητας ακολουθούσαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις – απαντήσεις από τους παρευρισκομένους. Κύριο χαρακτηριστικό της ημερίδας αυτής ήταν η προσεκτική ακρόαση και το αμείωτο ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν, με τον αριθμό των μελών να μένει σχεδόν αμετάβλητος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας, που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Όλο το υλικό της ημερίδας θα αναρτηθεί πολύ σύντομα στο blog της Ένωσης και θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά στους Συλλόγους, τους αντιπροσώπους και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην ημερίδα παρέστηκαν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Β. Αλεξόπουλος, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καθώς και  εκπρόσωποι από τέσσερις Ενώσεις του Βόρειου Τομέα: Ν. Ιωνίας , το μέλος Β.  Παρασκευόπουλος, Χαλανδρίου, η πρόεδρος Σ. Πετράκου, Χολαργού – Παπάγου το μέλος  Α. Γιαννικοπούλου και Πεύκης – Λυκόβρυσης ο πρόεδρος Ν. Κελέκης, καθώς και η κα Ν. Χαμηλοθώρη από το blog «Γονέων Δράσεις».  Την ημερίδα επίσης παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Γ. Λαδά, προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου, ο  κ. Γ. Λογοθέτης, δ/ντής του 7ου Δημοτικού και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Δερματάς, δ/ντής του 1ου Γυμνασίου και ο κ. Α. Γκιζιώτης, εκπρόσωπος της Α-Γ ΕΛΜΕ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του γονεϊκού κινήματος.

Από τη δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού, Π. Γκόνης, η πρόεδρος της Α΄/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τέως πρόεδρος της Ένωσης, Α. Μπασακίδου – Καράμπελα και ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Β. Τραυλός.

Η Ένωση ευχαριστεί ιδιαιτέρως τα μέλη των Συλλόγων και τους αντιπροσώπους, «που είναι η πραγματική δύναμη της Ένωσης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επίσης, ευχαριστεί τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης, κα Λ. Ριτζάκη, τ. πρόεδρο και μέλος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, την κα Α. Ζιώγα, τ. αντιπρόεδρο και μέλος της Α/βάθμιας Σχολικής  Επιτροπής, καθώς και την κα Μ. Ριζκ – Καρακατσάνη, τ. μέλος της Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet