Μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, στον χώρο του 3ου Λυκείου. Χαρακτηριστικό της Γ.Σ. ήταν η μεγάλη συμμετοχή – τόσο των εκλεγμένων αντιπροσώπων (ξεπέρασε το 70%), όσο και των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, όπως μας ενημερώνει η Ένωση.

Η Γ.Σ. της Ένωσης συγκαλείται μετά τις εκλογές των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2019. Στις εκλογές των Συλλόγων συμμετείχαν γονείς που εκπροσωπούν 2.619 μαθητές (επί συνόλου 5.690). Ως εκ τούτου, εκλέγονται για την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής 9 αντιπρόσωποι από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής.

Το σώμα της Γ.Σ. ομόφωνα ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό, τα πεπραγμένα και την εισήγηση του απερχόμενου Δ.Σ. της Ένωσης.

Ακολούθησε ζωηρός διάλογος, με τοποθετήσεις και ερωτήσεις, που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Κύριο χαρακτηριστικό της Γ.Σ. ήταν ο έντονος προβληματισμός που εξέφρασαν οι αντιπρόσωποι για την κατάσταση της Παιδείας και των σχολείων, γενικά, αλλά και ειδικά, με αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα-προβλήματα ανά σχολική μονάδα.

Ομόθυμη ήταν η απαίτηση του σώματος της Γ.Σ. για μεγαλύτερη αγωνιστικότητα και κλιμάκωση των διεκδικήσεων προς όφελος των μαθητών και των σχολείων, στο πλαίσιο της προάσπισης της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Παιδείας. Ομόφωνα το σώμα της Γ.Σ. επικύρωσε τα φηφίσματα για:

  • Την Ειδική Αγωγή & την Ίδρυση τμήματος Ένταξης στο 11ο Δημοτικό,
  • την αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές και την ικανοποίηση του αιτήματος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής,
  • την άμεση και πλήρη κάλυψη του κενού στο 4ο ΓΕΛ,
  • τις ανάγκες της Σχολικής Στέγης στην πόλη,
  • την αποτροπή της μεταφοράς του Καζίνο στον αστικό ιστό της πόλης.

Ομόφωνα επίσης υιοθέτησε και υπερψήφισε το ψήφισμα των Συλλόγων Κατοίκων Κοντοπεύκου & Πευκακίων για το πάρκινγκ του Μετρό στον σταθμό της Δ. Πλακεντίας.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν οι εκλογές της Ένωσης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και των εκπροσώπων στη ΔΕΠ και στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 87%, αφού ψήφισαν 75 από τους 86 εκλεγμένους αντιπροσώπους των 24 Συλλόγων-μελών της Ένωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη συγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και έχει ως εξής :

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης

Πρόεδρος: Μαρία Ξυνογαλά-Σταύρου

Αντιπρόεδρος: Ηλέκτρα Σωτηράκου-Ψύλλα

Γενική γραμματέας: Βαγγελιώ Κοντού

Ειδική γραμματέας: Αλκμήνη Ανδρουλιδάκη-Ριζοπούλου

Ταμίας: Λίλα Παπαγεωργίου-Χαλιώτη

Μέλη: Αντώνης Παπάζογλου, Φαίη Βαζούρα, Στέργιος Ανυφαντής, Αγγελική Γκουντάρα.

Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) εξελέγησαν οι:

Τακτικό Μέλος: Μαρία Ξυνογαλά, αναπληρωματικό μέλος: Nικολούλια Θεανώ (Τάνια)

Στην Ομοσπονδία Αττικής εξελέγησαν: Μαρία Ξυνογαλά, Βαγγελιώ Κοντού, Αλκμήνη Ανδρουλιδάκη-Ριζοπούλου, Ανδρέας Γκιζιώτης, Στέργιος Ανυφαντής, Ηλέκτρα Σωτηράκου-Ψύλλα, Αντώνης Παπάζογλου, Nεκταρίδης Γεώργιος, Κυριακή Ηρωδιάδου-Μανουσαρίδη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης σε δημοτικά όργανα και φορείς είναι:

  • Α/Βάθμια Σχολική Επιτροπή: Mαρία Ξυνογαλά, Αλκμήνη Ανδρουλιδάκη-Ριζοπούλου
  • Β/Βάθμια Σχολική Επιτροπή: Ηλέκτρα Σωτηράκου-Ψύλλα, Βαγγελιώ Κοντού
  • Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης: Τακτικό μέλος, Mαρία Ξυνογαλά αναπληρωματικό μέλος, Βαγγελιώ Κοντού
  • Κέντρο Πρόληψης «Αργώ»: Hλέκτρα Σωτηράκου-Ψύλλα (τακτικό μέλος) Αγγελική Γκουντάρα (αναπληρωματικό μέλος)
  • Επιτροπή αδελφοποίησης: Αγγελική Γκουντάρα

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με σημαντική ανανέωση των μελών του, θα παραμείνει στο πλευρό και στη διάθεση των Συλλόγων του προσβλέποντας σε ακόμα στενότερη και συχνότερη συνεργασία. Με κινητήρια δύναμη τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους, η Ένωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται δυναμικά για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα προσφέρει ολόπλευρη γνώση και μόρφωση και θα αποτελεί πόλο έλξης και δημιουργικότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet