Μαρία Κοντοπούλου: Η αλήθεια για τη μεγάλη επιτυχία του «Γιαβάσειου»
Κοινωνία

Μαρία Κοντοπούλου: Η αλήθεια για τη μεγάλη επιτυχία του «Γιαβάσειου»

Στο θέμα του «Γιαβάσειου» και της συζήτησης που έχει προκληθεί σχετικά με τη διαδικασία ενοικίασής του παρεμβαίνει η αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Μαρία Κοντοπούλου.

Σε άρθρο της σχετικά με το ζήτημα, η κ. Κοντοπούλου αναφέρει:

Στις 23 Απριλίου 2019 ολοκληρώθηκε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής η δημόσια πλειοδοτική διαδικασία ενοικίασης του επί της οδού Ερμού οικοπέδου 380τ.μ., που είναι κληροδότημα του αείμνηστου κατοίκου της πόλης Γιαβάση, στο όνομα του οποίου υπάρχει και  η οδός Ευεργέτου Γιαβάση που διασχίζει την κεντρική μας πλατεία.

Η απόφαση ενοικίασης του «Γιαβάσειου», μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, διά του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου και του αντιδημάρχου Δ. Κονταξή, ψηφίσθηκε ομόφωνα τον Οκτώβριο του 2018 από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν μια πολύ πετυχημένη ενοικίαση (που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση πολλών ετών), με ποσό 20.000€ τον μήνα για  10 χρόνια, με την υποχρέωση του πλειοδότη να παραδώσει στον Δήμο το κτήριο που θα κατασκευάσει προς εκμετάλλευση.

Λίγες μέρες μετά από την άκρως επιτυχημένη ενοικίαση, ο αντιδήμαρχος Δημ. Κονταξής δημοσίευσε ευχαριστήρια επιστολή, με ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Κώστα Κρητικίδη, στην κ. Βούλα Ζορμπά, σε υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπως και στη διαπαραταξιακή επιτροπή που συνέστησε η δημοτική αρχή για να συζητήσει το θέμα, με την επισήμανση ότι εκπρόσωπος παράταξης απεχώρησε από τη διαπαραταξιακή Επιτροπή αμέσως μετά την 1η συνεδρίασή της.

Η δημοσίευση αυτή του αντιδημάρχου οδήγησε κάποιους (σχετικούς και μη με το θέμα), σε απαξιωτική αρθογραφία γι’ αυτό το μεγάλο επίτευγμα, με βασικό τους επιχείρημα ότι στις συζητήσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής η δημοτική αρχή συζητούσε την πιθανότητα πώλησης του ακινήτου. Σημειώνω εδώ, ότι όλα βέβαια θα γίνονταν με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Ποια είναι η αλήθεια επ’ αυτού; Η αλήθεια είναι ότι η υπάρχουσα τότε εκκρεμότητα με το οικόπεδο «Μακρή», που απαιτεί αρκετά χρήματα για την απόκτησή του, ώστε να οικοδομηθούν  σχολεία στην περιοχή του Τσακού, έθετε επί τάπητος το θέμα εξεύρεσης χρημάτων. Όταν, προς τιμήν πλευρών της αντιπολίτευσης (των κ. Ζορμπά και Κρητικίδη – Γιαννακόπουλου) επελέγη η δυνατότητα δανεισμού (εάν χρειαστεί) για την απόκτηση του «Μακρή», η ίδια η δημοτική αρχή επέλεξε και εισηγήθηκε την ενοικίαση του «Γιαβάσειου».

Ήταν τότε που σημερινός υποψήφιος δήμαρχος κατήγγειλε τους κ.κ. Γιαννακόπουλο και Ζορμπά ως «δεκανίκια» της δημοτικής αρχής σε άρθρο του με τίτλο «Οι μάσκες έπεσαν».

Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Όταν κάποιοι κάνουν δίκες προθέσεων, ως εισαγγελικοί λειτουργοί , τότε οδηγούνται στο να μην μπορούν να πουν ένα καθαρό μπράβο σε μια επιτυχία. Μεμψιμοιρία, υπονοούμενα και δοξάστε μας: Είμαστε εμείς που το πετύχαμε.

Η αλήθεια είναι πεντακάθαρη. Η δημοτική αρχή Σταθόπουλου δρομολόγησε  τα περισσότερα θέματα που ταλαιπωρούσαν τον Δήμο Αγίας Παρασκευής επί χρόνια: Κληροδότημα «Γιαβάσειο», οικόπεδο «Μακρή», δημαρχείο, κληροδότημα «Πρίγγουρη», Ιόλας, κληροδότημα Ασημακόπουλου, οικόπεδα για σχολεία, έχουν ΟΛΑ πάρει τον δρόμο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τις καλύτερες οικονομικά λύσεις και με όφελος του Δήμου και των κατοίκων του. Σε αρκετά από αυτά συνέβαλαν βεβαίως και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής δικαιούνται να έχουν όλες τις πληροφορίες έτσι ώστε να επιλέξουν στις εκλογές του Μαΐου τους εκπροσώπους τους για την επόμενη τετραετία. Και έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα δώσουν στη δημοτική αρχή Σταθόπουλου μια καθαρή πλειοψηφία ΝΙΚΗΣ, μεγαλύτερη εκείνης του 2014. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet