Μεγάλη συμμετοχή στην παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού
Κοινωνία

Μεγάλη συμμετοχή στην παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» η εκδήλωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την παρουσίαση της 1ης φάσης του Επιχειρησιακού του Προγράμματος 2015-2019 και ειδικότερα του Στρατηγικού του Σχεδιασμού, με μεγάλη συμμετοχή δημοτών.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμα της δημοτικής Αρχής για την Αγία Παρασκευή και στον σχεδιασμό ώστε, όπως ανέφερε, «να γίνεται καθημερινά καλύτερη η πόλη μας και η ζωή των κατοίκων της, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, με επιμονή στους στόχους». Ακολούθησε χαιρετισμός από τον βουλευτή Β΄ Αθήνας Γιώργο Δημαρά και στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη παρουσίασε τον στρατηγικό σχέδιο για την πόλη.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – ΕΜΠ για σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων και ο Στρατηγικός-Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την πόλη, των:

  • Νίκου Μπελαβίλα, αρχιτέκτονα μηχανικού, αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ με θέμα «Πρώτες προσεγγίσεις στα ζητήματα Πόλης και Περιβάλλοντος».
  • Κοσμά Αναγνωστόπουλου, πολιτικού μηχανικού, συγκοινωνιολόγου με θέμα «Πρώτες σκέψεις για τη Βιώσιμη Κινητικότητα».
  • Κώστα Μωραΐτη,  αρχιτέκτονα μηχανικού, καθηγητή ΕΜΠ με θέμα «Δήμος Αγίας Παρασκευής: Πράσινη Ταυτότητα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις προς τους εισηγητές και τις εκ μέρους τους απαντήσεις.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος με τους περιφερειακούς συμβούλους Παν. Γαβρά και Σοφ. Κορωναίου, ο πρόεδρος του Δημόκριτου Ν. Κανελλόπουλος, ο δήμαρχος και η αντιδ. Χαλανδρίου Σ. Ρούσος και Ελ. Χριστούλη, ο πρ. δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, οι αντιδήμαρχοι  Σπ. Παπαγεωργίου, Ι. Σιδέρης και Κ. Χατζηανδρέου, οι δημ. σύμβουλοι Π. Γκόνης, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Τερψ. Γκιόκα, Μ. Κοντοπούλου, Σοφ. Αϊδίνη, Δημ. Κονταξής, Γιαν. Λογοθέτης, Χρυσ. Κολώνια, Στ. Ψύλλα, Κ. Τσιαμπάς, Σωτ. Ησαΐας, Ε. Καψοκεφάλου και Κ. Κρητικίδης, πρόεδροι φορέων και συλλόγων κ.ά.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός βρίσκεται  αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου www.agiaparaskevi.gr στο πλαίσιο της προδιαβούλευσης (οι πολίτες επιθυμούν μπορούν να αποστέλλουν σχόλια και προτάσεις στο [email protected]).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet