Με επισημότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
Κοινωνία

Με επισημότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε και φέτος με λαμπρότητα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Ο εορτασμός περιελάμβανε γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων,καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και τραπεζών, χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και επίσημη έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης ,την 25η Μαρτίου.

Την έπαρση της σημαίας ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Χρυσόστομο Παπασπύρου, διευθυντή του Γυμνασίου – Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέηση στο Ηρώον της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ακολούθησε παρέλαση ενώπιον των επισήμων, με τη συνοδεία εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, της μαθητιώσας νεολαίας όλων των βαθμίδων των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της πόλης, των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής, των Προσκόπων, των Οδηγών και του Λυκείου Ελληνίδων.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την επίσημη υποστολή της Σημαίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης είχε ο κ. Ιωάννης Παύλου, εκπαιδευτικός του 5ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Παρευρέθησαν: Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, εκπρόσωποι του ιερού κλήρου, αξιωματούχοι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της πόλης, εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων, φορέων, σωματείων και συλλόγων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet