Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχίας καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 90 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη του Στέργιου Λάλλου, xειρ. oρθοπαιδικού. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς μετά το πέρας της δράσης δήλωσε:

«Η δράση του προσυμπτωματικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο δήμο μας αποτελεί μία ακόμα ουσιαστική κίνηση της δημοτικής μας αρχής προς τους κατοίκους της πόλης μας. Η δημοτική μας αρχή βρίσκεται συνεχώς και σε όλα τα επίπεδα στο πλευρό τους και θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ζήλο για την καλύτερη καθημερινότητά τους. Η υγεία αποτελεί τον σημαντικότερο τομέα της καθημερινότητας και θα πρέπει άπαντες να επωφελούμαστε από τέτοιες δράσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Γιώργο Πατούλη, όσο και Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” για την άψογη συνεργασία μας.      

Η Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» μετέφερε τηλεφωνικώς τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και με τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες μας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξατε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου μας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε:

«Η οστεοπόρωση είναι σιωπηλός εχθρός για το ανθρώπινο σώμα και γίνεται αντιληπτή όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Με τον προσυμπωματικό έλεγχο των δημοτών της Αγίας Παρασκευής καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, ώστε όλοι να έχουν επίγνωση της κατάστασής τους. Ευχαριστούμε πολύ τόσο τον Δήμο που προχώρησε στη διεξαγωγή της δράσης, όσο και τους συνεργάτες μας στο Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” που με την επιστημονικής τους κατάρτιση βρίσκονται πάντα στο πλευρό των δημοτών, αλλά και του Δικτύου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμα μεγαλύτερες δράσεις στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet