Μ. Κοντοπούλου: Ο λαϊκισμός, η προχειρότητα και η ανάγκη για εντυπωσιασμό δεν έχουν χώρο στη διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Μ. Κοντοπούλου: Ο λαϊκισμός, η προχειρότητα και η ανάγκη για εντυπωσιασμό δεν έχουν χώρο στη διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοντοπούλου, πρώην αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίας Παρασκευής, δίνει απαντήσεις από τη δική της οπτική, αναφορικά με την κατάσταση του Δήμου Αγίας Παρασκευής στον τομέα της προσχολικής αγωγής.

Ειδικότερα, η κ. Κοντοπούλου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Γιατί φτάσαμε στο παραπέντε και έχει μείνει ακάλυπτη η Αγία Παρασκευή σε σχολεία; Ποια είναι η πορεία των διαδικασιών και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την ανακοίνωση της αλλαγής στην υποχρεωτική εκπαίδευση το 2018 στον Δήμο μας; Τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή (με δήμαρχο τον Γιάννη Σταθόπουλο) κατά τη διάρκεια του 2018, της οποίας ανακοινώθηκαν από το υπ. Παιδείας οι επερχόμενες αλλαγές:

  1. Το 2018 ολοκληρώθηκαν με πολλές προσπάθειες και πιέσεις στις ΚΤΥΠ οι μελέτες για το 14ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια (άρα επιπλέον δύο αίθουσες για τον Δήμο),το έργο δημοπρατήθηκε αρχές του 2019 και φτάνει σε λίγο στην ολοκλήρωση του (τελευταία φορά που δημοπρατήθηκε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής νηπιαγωγείο ήταν το 2008).
  2. Παραδόθηκε σε τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την ενοικίαση έως και τεσσάρων αιθουσών ξεχωριστά για κάθε μία από τις δύο περιοχές εκατέρωθεν της Λεωφόρου Μεσογείων. Ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, ήταν ενήμερος για τη δική του δυνατότητα να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση απο την αρχή της θητείας του.
  3. Έγιναν όλες οι ενέργειες (διαπραγμάτευση-αποφάσεις οργάνων κ.ά.), ώστε τον Οκτώβριο του 2019 ο Δήμος απέκτησε το οικόπεδο των οδών Γούναρη & Πατρόκλου, (1750 τμ περίπου) όπου μπορούν να μπουν 5 έως 6 αίθουσες.
  4. Έγιναν οι ίδιες ενέργειες για να αποκτηθεί άλλο ένα δεσμευμένο για Σχολείο οικόπεδο στην οδό Πάρου.

Τι έκανε και τι όχι η σημερινή δημοτική αρχή (με δήμαρχο τον Βασίλη Ζορμπά), που από την αρχή της θητείας της είχε έτοιμες, από τους προηγούμενους, τις παραπάνω λύσεις και τον χρόνο να τις υλοποιήσει:

  1. Ουδέποτε προχώρησε (άγνωστο γιατί) στις διαπραγματεύσεις για ενοικίαση. Πόσες αίθουσες μείον για τον Δήμο;
  2. Δεν πίεσε ώστε να έχει ολοκληρωθεί το 14ο Νηπιαγωγείο.
  3. Τι έγινε στο οικόπεδο Γούναρη & Πατρόκλου; Μετατρέπεται σε πρόχειρη λύση λόγω των αιθουσών ελαφράς κατασκευής, όπου θα στοιβαχτούν όσοι μαθητές χωρέσουν σε τρεις αίθουσες ενώ μπορούσε να βάλει έξι ή τουλάχιστον πέντε.

«Οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν»

Οι γονείς, οι ενώσεις και επιτροπές που σχετίζονται με την Παιδεία, όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα και ξέρουν τη συνολική εικόνα της πορείας των διαδικασιών που έχουν γίνει στον Δήμο, μπορούν να αναγνωρίσουν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, όπως επίσης και το πότε οι ενέργειες αυτές σταματούν. Η διοίκηση Ζορμπά άργησε  πολύ να ξεκινήσει τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και όταν «πήρε μπρος» ήταν αργά.

Τώρα, με επικοινωνιακούς κυρίως τρόπους, ο κύριος Ζορμπάς και τα στελέχη του, προσπαθούν να… χρυσώσουν το χάπι της Πατρόκλου & Γούναρη και να παρουσιάσουν την ένταξη των παιδιών από όλες τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, με ότι αυτό συνεπάγεται, ως την πλέον ιδανική λύση. Δυστυχώς, το ιδανικό έχει προ πολλού χαθεί.

Η προχειρότητα της δημοτικής αρχής, για τα θέματα Παιδείας της πόλης, δεν σταματάει στις αίθουσες, αλλά «ακουμπάει» και στα διοικητικά θέματα των σχολείων.

Μετά την ενημέρωση για ύπαρξη κρούσματος Covid19 σε μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολείο της πόλης, στις υποδείξεις που έγιναν στον κ. Ζορμπά για την εφαρμογή των προβλεπόμενων οδηγιών του ΕΟΔΥ, εκείνος απάντησε ότι «το υπουργείο Παιδείας και ο ΕΟΔΥ του απαγορεύουν να κάνει απολύμανση στο σχολείο». Και αυτό γιατί δεν είχε καταλάβει σωστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ! Μετά από συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του σχολείου και επανειλημμένα τηλεφωνήματα του τ. αντιδημάρχου, κ. Γκόνη και αφού πείστηκε για το  αυτονόητο, η απολύμανση έγινε και συνοδεύτηκε από μια θριαμβευτική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου, για την άμεση επέμβαση (για το αυτονόητο, δηλαδή, που παραλίγο να μη γίνει!).

Επιπλέον, σε πρόσφατο άρθρο μέλους της δημοτικής αρχής, υποβαθμίζεται πλήρως η αξία και η ανάγκη για προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό, αναφέροντας ότι «εκτός από τον χρόνο που θα χρειαζόταν (για να γίνουν τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό της πόλης), ποια θα ήταν η πρακτική αξία αφού τα αποτελέσματα θα αφορούσαν μόνο τη συγκεκριμένη μέρα».

Τα θέματα τρέχουν, οι ανάγκες αυξάνονται, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης που διανύουμε. Η σοβαρότητα στην διαχείριση της παρούσας υγειονομικής κρίσης είναι παραπάνω από απαραίτητη. Ο λαϊκισμός, η προχειρότητα και η ανάγκη για εντυπωσιασμό δεν πρέπει να έχουν χώρο στη διοίκηση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet