Μ. Τάρλας: Τα σχολεία ανοίγουν… Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής είναι έτοιμος;
Κοινωνία

Μ. Τάρλας: Τα σχολεία ανοίγουν… Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής είναι έτοιμος;

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τα παιδιά, μας έπειτα από 2,5 μήνες και φυσικά όλοι μας αγωνιούμε και αναρωτιόμαστε για το πόσο ασφαλές θα είναι το σχολικό περιβάλλον εν μέσω πανδημίας.

Γράφει ο Μάκης Τάρλας*

Οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ μιλούν για σχολαστική καθαριότητα και πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, αναρτημένα όλα τα πιστοποιητικά απολύμανσης στους πίνακες ανακοινώσεων, κάθε Παρασκευή και μετά την αποχώρηση των παιδιών να απολυμαίνονται οι χώροι, να γίνεται καθαρισμός των αιθουσών δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, αλλά και μετά το πέρας αυτού (να καθαρίζονται συνέχεια οι τουαλέτες, τα πόμολα, τα χερούλια, κουπαστές από σκάλες, βρύσες κ.λπ.).

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Είναι προετοιμασμένος ο Δήμος μας να ανταποκριθεί στο άνοιγμα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και να εφαρμόσει τις οδηγίες του κράτους;
  2. Υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό που θα φροντίσει την υγιεινή των σχολείων;
  3. Αρκούν οι απολυμάνσεις που έγιναν τον Απρίλη στα σχολεία;
  4. Υπάρχει νέο πλάνο απολυμάνσεων των σχολείων για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν ανοιχτά;

Χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω, δεν φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός και προνοητικότητα από τη δημοτική αρχή.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έρχεται στη επιφάνεια με αφορμή την πανδημία είναι η ανάγκη για προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας στα σχολικά κτήρια της πόλης, ένα θέμα που πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα από όποια πλευρά κι αν καθόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι θέσεις της παράταξής μας Αλλάζουμε είναι σταθερές και πάντα εγκαίρως κατατεθειμένες στη διοίκηση του Δήμου και στη διάθεση των συμπολιτών μας, όπως για παράδειγμα ο Δήμος να προμηθεύει με αντισηπτικά χεριών τα σχολεία, κάτι που υποστηρίξαμε από την αρχή αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης και υλοποιείται σε άλλους δήμους.

Η Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία συμμετέχω ως εκπρόσωπος της παράταξης Αλλάζουμε, θα μπορούσε να αποτελεί βήμα ανοιχτού διαλόγου των παραπάνω θεμάτων και όχι να περιορίζεται σε «διά περιφοράς» συνεδριάσεις, οι οποίες «νομιμοποιούνται» μόνο σε έκτακτες και κατεπείγουσες συνθήκες. Είναι μια πάγια θέση της παράταξής μας την οποία έχει εκφράσει επανειλημμένως και ο επικεφαλής μας, Γιάννης Μυλωνάκης.

* Στέλεχος παράταξης Αλλάζουμε, μέλος Δ.Σ. Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet