Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Κατηφόρας συνέχεια…
Κοινωνία

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Κατηφόρας συνέχεια…

Εκτενή αναφορά στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης προχωρά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή. Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Γιώργος Οικονόμου κάνει λόγο «ανεπάρκεια της διοίκησης» του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, η οποία έχει «έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εικόνα της πόλης».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει και καθυστερήσεις στην παράδοση των σχεδίων του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου, με σκοπό -όπως λέει- να περιορισθεί η δυνατότητα των λοιπών παρατάξεων να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Οικονόμου:

Μέσα Δεκεμβρίου και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι χωρίς στολισμό, ενώ όπου τοποθετήθηκε κυριαρχεί η κακογουστιά. Αφού  άλλαξαν σχεδιασμό στο παρά πέντε και μετά τον άγονο διαγωνισμό (όπου τους είχα  προειδοποιήσει για τους καταχρηστικούς όρους) επέστρεψαν με νέα απόφαση ανάθεσης στον περσινό προμηθευτή (της διοίκησης Σταθόπουλου), για να αστοχήσουν και πάλι, λέγοντας τελικά ότι ο αποθηκευμένος στολισμός δεν υπάρχει…

Προφασίσθηκαν ότι αγορές ετών σε στολίδια, που αποτελούν περιουσία του Δήμου, καταστράφηκαν ολοσχερώς!!! Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει και σπεύδουν να τον ζητήσουν από τον προμηθευτή για να συμπληρώσουν τον στολισμό. Πράξεις πανικού κάτω από την πίεση της γενικευμένης κατακραυγής. Αλήθεια, το περσινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάπου, σε μια γειτονιά, σε μια πλατεία της πόλης; Προτιμούν να σαπίζει στις αποθήκες; Ή φοβούνται τη σύγκριση με το εφετινό; Τέτοια μιζέρια δεν μας αξίζει.

Προχώρησαν άρον άρον και εν κρυπτώ  σε απευθείας ανάθεση περίπου 25.000 ευρώ σε άλλη εταιρεία, που όπως αποκαλύφθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από ερώτηση, είναι παλιά γνώριμη, διεκδικεί από τον Δήμο ένα μεγάλο ποσό από παλαιότερη υπόθεση και επιδιώκει εξωδικαστικό συμβιβασμό. Οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους!!! Επιμένουμε ότι είναι  ένα θέμα για το οποίο  πρέπει να παρέμβουν τα ελεγκτικά όργανα και πιθανότατα η δικαιοσύνη.

Όλοι  οι όμοροι Δήμοι έχουν προ πολλού τακτοποιήσει τα θέματα του στολισμού και των εκδηλώσεων, με καλαίσθητο και νοικοκυρεμένο τρόπο. Εδώ όμως, όπως έχουμε επισημάνει, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, οι εκδηλώσεις αυτοπροβολής, οι κούφιες υποσχέσεις-εξαγγελίες, οι συνεχείς αναμορφώσεις προϋπολογισμών, με εξοργιστικές εγγραφές νέων κωδικών εξόδων και η τακτοποίηση των ημετέρων. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, παρά τις επιφυλάξεις μας, ψηφίσαμε στην Οικονομική  επιτροπή τις δαπάνες για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και κάναμε προτάσεις, αλλά μας αγνόησαν επιδεικτικά.

Για την  εκμίσθωση των χώρων της  κεντρικής πλατείας για  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλλάζουν, για άλλη μια φορά, τους  όρους της σύμβασης πλέον, για να μην κηρυχθεί έκπτωτος ο ένας και μοναδικός  ενδιαφερόμενος που μισθώνει την πλατεία με το ευτελές τίμημα των 90 ευρώ την ημέρα, ενώ του δίνουμε καταχρηστικά δωρεάν ρεύμα μεγαλύτερης αξίας, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Η διαδικασία είναι εντελώς παράτυπη και παράνομη. Δίνουμε άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό.

Ακόμη, μόλις προχθές μας κοινοποίησαν τα σχέδια προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, για να μην προλάβουμε να ασκήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο με δικές μας εναλλακτικές προτάσεις που πρέπει, μετά από συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία, να τεθούν και αυτές σε ψηφοφορία στις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα άρθρα 77 και 78 του Ν.4172/2013, όπως τροποποιήθηκαν πρόσφατα. Μεθοδεύουν απροκάλυπτα ψήφιση προϋπολογισμού από το παράθυρο, επειδή δεν διαθέτουν πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ήδη έχουν παραβιάσει τις προθεσμίες του Ν.4111/2013 . Ο Δήμος, αντί να περάσει στην εποχή της συναίνεσης, οπισθοδρομεί στην εποχή της αυθαιρεσίας, της παραταξιακής λογικής και της νοοτροπίας του χθες.

Όπως έχουμε δεσμευθεί στους δημότες, θα παρακολουθούμε τα πάντα και θα τους ενημερώνουμε, διασφαλίζοντας και απαιτώντας με την παρουσία μας, τις προτάσεις μας και τον θεσμικό μας ρόλο, την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Με την προχειρότητα, την κατασπατάληση, την παραβίαση της νομιμότητας και τη διαφθορά, μας χωρίζει άβυσσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet