Νέα Αρχή: Η πόλη της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Νέα Αρχή: Η πόλη της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης

Συνάντηση με την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) είχε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή, Γιώργος Οικονόμου, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και την αγορά της πόλης.

Κατά την ανταλλαγή των απόψεών τους, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην αύξηση των δημοτικών τελών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, ενώ έκανε λόγο για μία πόλη που παρουσιάσει «εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης».

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Κατά την πρόσφατη προγραμματισμένη συνάντηση του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή με την ΕΝΕΒΑΠ έγινε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στους επαγγελματίες και στην πόλη μας.

Ο Γιώργος Οικονόμου ανέλυσε το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της  Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή και ιδιαίτερα την ανάγκη στήριξης της αγοράς. Οι θέσεις στάθμευσης, η δημοτική συγκοινωνία, η καθαριότητα, το περιβάλλον, το πράσινο, η ανταποδοτική ανακύκλωση, τα προγράμματα “έξυπνης” πόλης, η αναβάθμιση βασικών υποδομών, η λειτουργία των λαϊκών αγορών και ο διαφημιστικός χώρος βρέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης. Ήταν πολύ θετικό που σε όλα σχεδόν τα θέματα υπήρξε ταύτιση  ή σύγκλιση απόψεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης ενημέρωσε, επίσης, με αναλυτικά στοιχεία ότι οι κακές επιλογές της δημοτικής αρχής, η κατασπατάληση των αποθεματικών των ανταποδοτικών τελών και των ιδίων πόρων, στους “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς του ενός, με μηδαμινές εκπτώσεις και στις απευθείας αναθέσεις, καθώς και η αδυναμία να προωθηθεί ο εκσυγχρονισμός στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για την αύξηση των δημοτικών τελών.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και των ανατιμήσεων, η μειοψηφική στο Δημοτικό Συμβούλιο δημοτική αρχή,  χωρίς καμία συνεννόηση με την αντιπολίτευση και τους φορείς, επιχειρεί αιφνιδιαστικά να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 5% και να μετακυλήσει τα βάρη στους δημότες και στους επαγγελματίες.

Η ΕΝΕΒΑΠ αιφνιδιάστηκε από την πληροφόρηση και εκδήλωσε την αντίθεσή της για την αύξηση των τελών, καθώς και τη δυσφορία της για τη μη ενημέρωσή της από τη δημοτική αρχή. Ζήτησε, δε, επιτακτικά να στηριχθεί από όλες τις παρατάξεις η μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις, τονίζοντας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Έχει εκδοθεί ήδη η σχετική ανακοίνωση.

Απευθύνουμε, επομένως, έκκληση στη δημοτική αρχή να αποσύρει την πρότασή της και να την συζητήσει με όλες τις παρατάξεις και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί συναινετικά κοινός τόπος.

Ας ξανασκεφτούν με ποια λογική ζητούν αυξήσεις από τους δημότες και τις επιχειρήσεις;

Μήπως αναβάθμισαν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην καθαριότητα και στον φωτισμό; Τους ενημερώνουμε ότι εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε στην πιο βρώμικη πόλη, σε σκοτεινούς και όχι καλά φωτισμένους δρόμους.  Παραμένουμε ουραγοί στην ανακύκλωση, στις υποδομές της καθαριότητας και στην επαναχρησιμοποίηση. Η αλλαγή των λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας και οι καφέ κάδοι έχουν ξεχαστεί. Το πράσινο, οι κοινόχρηστοι  χώροι και τα πεζοδρόμια παραμένουν πιο βρώμικα από ποτέ, με κλαδιά παντού. Η πόλη παρουσιάζει έντονα εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης. Αν δεν το αντιλαμβάνονται είναι ακατάλληλοι να διοικούν.

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι απαιτεί από τους διοικούντες οξυμένη αντίληψη, συναισθηματική νοημοσύνη, ευελιξία και αξιοπιστία για το καλό της κοινωνίας και της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet