Νέα Αρχή: Προσάναμμα η αδιαφορία του Β. Ζορμπά
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Προσάναμμα η αδιαφορία του Β. Ζορμπά

Ότι στη χθεσινή (15/6) συνεδρίαση του Δ.Σ. «ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς αποδείχθηκε ανέτοιμος και αδιάφορος ως προς τις υποχρεώσεις πυρασφάλειας» τονίζει η παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γ. Οικονόμου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Προσάναμμα η αδιαφορία του Β. Ζορμπά» η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Στη χθεσινή (15/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι αντιδράσεις του δημάρχου στο θέμα της πυρασφάλειας του λόφου Τσακού, του Υμηττού και άλλων σημείων της πόλης, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και για άλλη μια φορά απέδειξε την επικίνδυνη αμέλεια με την οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα του Δήμου.

Οι ερωτήσεις του επικεφαλής της Νέας Αρχής ήταν ουσιαστικές αλλά έμειναν αναπάντητες.

Γιατί ο Δήμος προσέλαβε – σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου-  χθες 15 Ιουνίου άτομα για την πυρασφάλεια, ενώ η προκήρυξη είχε ξεκινήσει πριν το Μάιο και ο πίνακας ήταν στο γραφείο του πάνω από είκοσι ημέρες; Γιατί δεν είπε την αλήθεια ο δήμαρχος, ότι  δηλαδή την  έναρξη εργασίας των εργαζομένων αυτών την μετέθεσε στο τέλος   Ιουνίου; Πόσος πολύτιμος χρόνος θα πρέπει πια να χαθεί, ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα;

  1. Γιατί ο δήμαρχος δεν ξεκίνησε νωρίτερα την γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται, ώστε να καθαριστούν τα ιδιωτικά οικόπεδα αλλά και τα ακίνητα του Δήμου; Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού αυτό είναι γνωστό από τον Μάρτιο.
  2. Γιατί δεν συγκροτείται σώμα εθελοντών βάσει του Νόμου 4662/2020;
  3. Γιατί δεν ενίσχυσε την προσπάθεια αυτή με τα άτομα της Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει ο Δήμος, αλλά τα απασχολεί σε άλλες δραστηριότητες;
  4. Γιατί δεν υπάρχουν ακόμη επικαιροποιημένα σχέδια Πολιτικής Προστασίας όπως επιβάλει ο Ν. 4662/2020;

Οι ελλείψεις στις υποδομές, στα μέσα και στα πυροφυλάκια είναι τεράστιες, όπως διαπιστώθηκε και με την αυτοψία που πραγματοποίησε ομάδα της παράταξής μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αντίθετα, πέταξε για άλλη μια φορά το μπαλάκι των ευθυνών σε κατοίκους του Συλλόγου Τσακού, λέγοντάς τους “να μην τα περιμένουν όλα από τον Δήμο” και να “συγκροτήσουν μόνοι τους εθελοντικό σώμα”.

Έδειξε τον αληθινό του εαυτό, λοιπόν, εκ νέου, με τη γνωστή του νοοτροπία να απαξιώνει θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη όμως περίπτωση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Ο δήμαρχος μέσα από τη χθεσινή συζήτηση αποδείχθηκε όχι μόνο ανέτοιμος, αλλά πλήρως αδιάφορος ως προς τις υποχρεώσεις πυρασφάλειας. Η περιφρονητική του αντιμετώπιση αυξάνει τις ανησυχίες όλων μας και μόνο “προσάναμμα”  μπορεί να χαρακτηρισθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet