Νέα Αρχή: Πρόστιμα και ψηφοφορία παρωδία στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής της 15ης Ιουνίου
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Πρόστιμα και ψηφοφορία παρωδία στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής της 15ης Ιουνίου

Για «πρόστιμα και ψηφοφορία παρωδία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουνίου» κάνει λόγο η παράταξη Νέα Αρχή για την Αγίας Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γ. Οικονόμου.

Ειδικότερα, η παράταξη σημειώνει ότι «στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουνίου επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τρεις περιπτώσεις συνδημοτών μας, σχετικά με εναπόθεση κλαδιών και κατάληψη πεζοδρομίων, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας».

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται η επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού, με αποτέλεσμα για όλο το χάλι της πόλης να ευθύνονται τρεις ή τέσσερις κατοικίες και δημότες στους οποίους επιβλήθηκαν εξοντωτικά πρόστιμα. Επομένως, για να είναι σεβαστός ένας κανονισμός πρέπει να υπάρχει ισονομία».

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα δημοτών για «ανυπαρξία ανταπόκρισης και απάντησης, όταν καλούν για παρόμοια θέματα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου».

Η παράταξη υπογραμμίζει πως «το θέμα ήρθε για να κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο αν θα γίνει η έκπτωση του 50% στα πρόστιμα, όπως γνωμοδότησε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου μετά από τα αιτήματα των δημοτών. Το έφεραν όμως με ελλιπή στοιχεία. Χωρίς τον τρόπο υπολογισμού των προστίμων, χωρίς τα ανάλογα παραστατικά κ.λπ. με αποτέλεσμα να τίθενται και ζητήματα ακυρότητας».

Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή ζήτησε την απόσυρση του θέματος και την επαναφορά του με όλα τα δεδομένα και στοιχεία. Όπως αναφέρει η Νέα Αρχή, «ο δήμαρχος αρνήθηκε να το κάνει και “από έδρας” ακύρωσε για άλλη μία φορά την εισήγηση, τον εαυτό του και την αρμόδια αντιδήμαρχο και έκανε το πρόστιμο 500 ευρώ».

«Πλήρης ο ευτελισμός και της διαδικασίας και του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είχε μάλιστα και τη δικαιοδοσία να το κάνει χωρίς την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων επιβολής των προστίμων. Για όλους αυτούς τους λόγους η παράταξή μας απείχε από την ψηφοφορία – παρωδία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet