Νέα Αρχή: Πρόταση έργου υπογείωσης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης Δήμου Αγίας Παρασκευής
Φωτογραφία: electric-in-home.com
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Πρόταση έργου υπογείωσης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης Δήμου Αγίας Παρασκευής

Συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής είχε την Τρίτη 30 Αυγούστου η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή, προκειμένου να ενημερώσει και να παραδώσει επεξεργασμένα στοιχεία της πρότασης υπογείωσης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης, για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ τη διετία 2023-2024, όπως αναφέρει.

Η δημοτική παράταξη του Γ. Οικονόμου αναφέρει σχετικά:

«Είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, το οποίο καταρχήν θα προστατεύσει την πόλη μας από ζημιές που οφείλονται σε έντονα καιρικά φαινόμενα, από κινδύνους πυρκαγιάς και σημαντικές βλάβες.

Πέραν αυτών, θα αναβαθμιστεί η αξιοπιστία του δικτύου και η ποιότητα της παρεχόμενης ενέργειας.

Όλοι βιώσαμε και ιδιαίτερα στην πόλη μας, με τη “Μήδεια” και την “Ελπίδα” τους κινδύνους που μπορούν να προκληθούν.

Το έργο θα περιλαμβάνει υπόγειο ηλεκτρικό δίκτυο 8 περίπου χιλιομέτρων και αντικατάσταση 30 εναέριων Υ/Σ με επίγειους Υ/Σ Compact. (Θα απαιτηθεί από τον Δήμο παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων).

Στην Ελλάδα τα υπόγεια καλώδια είναι μόλις το 11% του δικτύου, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 50% και σε ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται σε ποσοστά 70% ή 80%. Για τα έργα αυτά χρησιμοποιούνται στην χώρα μας τρεις πηγές χρηματοδότησης και εργαλείων. Ίδιοι πόροι του ΔΕΔΔΗΕ, ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης και το πλάνο συγχρηματοδότησης 50%-50% με δήμους της Ελληνικής επικράτειας.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης με την Τεχνική Υπηρεσία, που έγινε σε άριστο κλίμα, αφορούσε και στα οικονομικά μεγέθη του έργου και στην οικονομική συμμετοχή του Δήμου, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να φθάσουμε στην υλοποίησή του.

Εντός των επομένων ημερών θα ενημερώσουμε και τις δημοτικές παρατάξεις ώστε το φλέγον αυτό θέμα να ληφθεί υπόψη και στη διαμόρφωση των προτάσεων του Τεχνικού Προγράμματος 2023»

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής Γιώργος Οικονόμου με τα στελέχη της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, τοπογράφο μηχανικό (μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ) Χρήστο Γούναρη, την πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ Ξανθή ΓαλάνηΚωτσάκου και τον οργανωτικό γραμματέα πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ Στέφανο Νικήτα Σταματελόπουλο συμμετείχαν στη συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Σάρκουλα, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Παπαγεωργίου και την τμηματάρχη Η/Μ έργων Στέλλα Κουλουμπέρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet