Νέα Αρχή: Τέλος στα σενάρια για θητεία λάστιχο
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Τέλος στα σενάρια για θητεία λάστιχο

Την «ικανοποίηση της για τη δήλωση του προέδρου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της (19/5), με την οποία διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών», εκφράζει η παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γ. Οικονόμου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Τέλος στα σενάρια για θητεία λάστιχο» η παράταξη αναφέρει: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη δήλωση του Δημήτρη Παπαστεργίου με την οποία διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, η διεξαγωγή των οποίων -σύμφωνα με τον νόμο- έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο 2023. Υπενθύμισε, μάλιστα, και την κατηγορηματική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, στη συνάντηση που είχε μαζί του λέγοντας ότι: “Δεν νομίζω πως ο χρόνος των εκλογών είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε κατά το δοκούν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως ο νόμος ορίζει. Είναι θέμα σοβαρότητας της ίδιας της Δημοκρατίας οι εκλογές να γίνουν όποτε έχουν οριστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι”.

Μπορεί, βέβαια, η εξέλιξη αυτή να μην βολεύει όσους μεθόδευαν και επένδυαν στην παράταση, αλλά βάζει ένα τέλος στην παραφιλολογία και στο παρασκήνιο. Απέτυχε η προσπάθεια αυτών που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και ιδιοτελή κίνητρα πιο πάνω από τις δημοκρατικές αρχές και την τήρηση της νομιμότητας. Είναι αυτοί που, ενώ απέτυχαν, επικαλούνται ότι δεν πρόλαβαν. Αυτοί που έχουν καθεστωτική νοοτροπία και αρνούνται να ακούσουν τους έγκυρους νομικούς που επισημαίνουν ότι “όταν η θητεία παρατείνεται στο διάστημα μετά την προκαθορισμένη λήξη της, δεν υπάρχει λαϊκή εντολή,  οπότε και οι αποφάσεις μπορούν να αμφισβητηθούν συνταγματικά”.

Ας καταλάβουν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και οι άτυποι σύμβουλοί του, που ενημέρωναν και δήλωναν θριαμβευτικά μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την “ειλημμένη απόφαση παράτασης”, ότι τα ψέματα έχουν ένα τέλος και δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα και οι γνωστές “αβάντες” των εκλογών του 2019. Τον Οκτώβριο του 2023 οι δημότες της Αγίας Παρασκευής θα αποφασίσουν καθαρά με αυτοδιοικητικά κριτήρια και θα βάλουν τέλος στη χειρότερη δημοτική αρχή που είχε ποτέ η πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet