Νέοι της Αγ. Παρασκευής στη διεθνή συνάντηση στο Saint-Brieuc της Γαλλίας
Κοινωνία

Νέοι της Αγ. Παρασκευής στη διεθνή συνάντηση στο Saint-Brieuc της Γαλλίας

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος που πραγματοποιείται από το 2012-2013, το Κέντρο Νεότητας και Πολιτισμού της αδελφοποιημένης με την Αγία Παρασκευή πόλης του Saint-Brieuc στη Γαλλία, οργάνωσε διεθνή συνάντηση νέων από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου, με σύνθημα «Συνάντηση στην πλατεία του Νέου» (Rendez-vous place du jeune).

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε με δύο νέα κορίτσια, μαθήτριες σχολείων της πόλης μας, τη Φλώρα Προμπονά και τη Βασιλική Αλεφαντή και με την υπεύθυνη του προγράμματος -συνοδό Άννα Στεργίου, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Δήμου.

Η δράση βασίστηκε στο πρόγραμμα «ERASMUS +» με χρηματοδότηση των προγραμμάτων από τη Συνομοσπονδία των «Κέντρων Νεότητας», η οποία στηρίζεται από την Περιφέρεια. Το 2012-2013 η δράση έγινε με συμμετοχή 20 νέων από το Saint-Brieuc και την Αγία Παρασκευή, αρχικά στην Αγία Παρασκευή και κατόπιν στο Saint Brieuc, με επίσκεψη και στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου έγινε συνάντηση με Γάλλους και Έλληνες ευρωβουλευτές.

Η φετινή δράση βασίστηκε στο σύνθημα «Οι νέοι έχουν πράγματα να πουν» και γεννήθηκε από τη συνεργασία νέων διαφόρων χωρών.

Ζωντάνεψε το κέντρο της πόλης

Νέοι Γάλλοι Βρετόνοι, Έλληνες, Βόσνιοι, Παλαιστίνιοι, Γάλλοι του Κέντρου, Βέλγοι, Νορμανδοί και Τυνήσιοι περπάτησαν στις πλατείες του Saint-Brieuc, αναμείχθηκαν με τον κόσμο, συζήτησαν για να ακουστεί η φωνή τους και να πραγματοποιηθούν γέφυρες μεταξύ τους και για να πουν ότι το μέλλον θα δημιουργηθεί από τους νέους.

Η Βάσω και η Φλώρα από την Αγία Παρασκευή, η Armella, η Alma, o Pierre, o Aysar  και οι υπόλοιποι έδωσαν ραντεβού στους νέους και στις μεγαλύτερες γενιές  σε 5 πλατείες του Saint-Brieuc (συνολικά 70 άτομα) και παρουσίασαν διάφορα δρώμενα (μουσική, θέατρο, φιλμ, κουβέντα με πολίτες κ.λπ.). Μουσικά συγκροτήματα, επίσης, ζωντάνεψαν το Κέντρο της πόλης.

Για να παρουσιαστούν όλα αυτά, οι νέοι χωρίστηκαν σε ομάδες (εργαστήρια), δούλεψαν πολύ, αλλά γνωρίστηκαν και καλύτερα μεταξύ τους.

Μια μέρα πριν την αναχώρηση, σε ένα υπέροχο πάρκο, δημιουργήθηκαν στρογγυλά τραπέζια και σε κάθε τραπέζι (5-6 ατόμων) μετείχε ένας αιρετός του Δήμου ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν.

Όλο το υλικό (συμπεράσματα, video, φωτογραφίες κ.λπ.) θα  δημοσιοποιηθεί μετά το τέλος της δράσης, τον Οκτώβριο, αφού παρουσιαστεί στο Στρασβούργο. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή από τον Φεβρουάριο, αναμένεται όμως η χρηματοδότηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet