Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Ακατάλληλη ώρα διαβούλευσης – Επανάληψη έργων και δράσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Ακατάλληλη ώρα διαβούλευσης – Επανάληψη έργων και δράσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα

Για έλλειψη σεβασμού στους εργαζόμενους, εκπροσώπους φορέων και δημότες από τη δημοτική αρχή κάνει λόγο η παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, η οποία τονίζει ότι η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας χρονιάς πραγματοποιείται το μεσημέρι, αντί για τις απογευματινές ώρες.

Μάλιστα, η δημοτική παράταξη αναφέρει ότι η συνεδρίαση δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα, ενώ τονίζει πως «είναι σαφής η απουσία προγραμματισμού για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η πόλη».

Συγκεκριμένα, η Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής σημειώνει:

«Είναι πρώτη φορά που η υποχρεωτική από τον νόμο συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης συγκαλείται στις 15:30.

Το γεγονός πέρα από έλλειψη σεβασμού στους εργαζόμενους, εκπροσώπους φορέων και δημότες, δείχνει προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αποφύγει κριτική για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό 2022.

Πάντα η διαβούλευση γινόταν απογευματινές ώρες ώστε να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι με επιδίωξη τον ουσιαστικό διάλογο.

Θα είναι, λοιπόν, μια τυπική συνεδρίαση χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την ουσία έχουμε καταγραφή – επανάληψη “έργων” και δράσεων που τα έχουμε ξαναδεί στα αντίστοιχα τεχνικά προγράμματα της διετίας του δημάρχου, Β. Ζορμπά, (π.χ. ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου που “εγκληματικά” ακύρωσε ο σημερινός δήμαρχος, έργα στα σχολεία, ανάπλαση μικρών χώρων – πλατειών κ.ά.) με ελάχιστα πραγματικά νέα.

Είναι σαφής, επιπλέον, η απουσία προγραμματισμού για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας (Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια – Προπονητήριο, ανάπλαση πολιτιστικών χώρων του πάρκου “ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ”, Σχολείο “Μακρή”, κολυμβητήριο, ανακύκλωση, απόκτηση γης κ.ά.).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα έχουμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε γιατί η πόλη μας είναι σε πλήρη σχεδόν στασιμότητα με οπισθοδρόμηση στα θέματα καθημερινότητας (καθαριότητα, πεζοδρόμια κ.ά.)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet