Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Ξεκίνησε η είσπραξη ενοικίων από το Γιαβάσειο
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Ξεκίνησε η είσπραξη ενοικίων από το Γιαβάσειο

Ότι ξεκίνησε η είσπραξη ενοικίων από το Γιαβάσειο αναφέρει η παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Γ. Σταθόπουλο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία επιτυχία της θητείας του τέως δημάρχου.

Συγκεκριμένα, η παράταξη σημειώνει:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εισπράττει 10.000 ευρώ μηνιαία από την ενοικίαση του οικοπέδου του, επιφανείας 380τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού (Γιαβάσειο κληροδότημα). Μάλιστα, μετά από δύο χρόνια, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο 2023 θα εισπράττουμε 20.000 ευρώ μηνιαία.

Το κληροδότημα Γιαβάση παρέμενε επί μεγάλο χρονικό διάστημα αναξιοποίητο, με συνέπεια την απώλεια τεραστίων εσόδων για τον Δήμο και την πλήρη ερείπωση του, η οποία ολοκληρώθηκε από πυρκαγιά το 2013.

Η δημοτική αρχή Σταθόπουλου, εντοπίζοντας τα παραπάνω προβλήματα, ξεκίνησε το 2016 τις απαιτούμενες διαδικασίες. Στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε η εταιρεία η οποία πλειοδότησε ανέλαβε την εκμετάλλευσή του για 14 χρόνια με την υποχρέωση να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κτήριο με πλήρη εξάντληση του επιτρεπόμενου συντελεστού (συντελεστής δόμησης 3) και να το παραδώσει στη συνέχεια στον Δήμο μας.

Έτσι, ο Δήμος πέρα από το έσοδο άνω των 2,5 εκατ. ευρώ από ενοίκια τα πρώτα 14 χρόνια, με τη λήξη της εκμίσθωσης θα παραλάβει το ακίνητο σε κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή του.

Στη θέση του κατεστραμμένου κτηρίου, ένα πλήρως ανακατασκευασμένο κτήριο με πολύ μεγαλύτερη αξία και πηγή πολύ μεγαλύτερων εσόδων.

Υ.Γ.: Τι έχει να μας πει άραγε η δημοτική αρχή Ζορμπά 2011-14 για τα έσοδα που λόγω αδιαφορίας τους απώλεσε ο Δήμος μας;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet