Νίκη των Πολιτών: Γιατί «εξαφανίστηκαν» οι καφέ κάδοι ανακύκλωσης από την Αγία Παρασκευή;
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Γιατί «εξαφανίστηκαν» οι καφέ κάδοι ανακύκλωσης από την Αγία Παρασκευή;

Την «εξαφάνιση» των καφέ κάδων ανακύκλωσης από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, που είχε τοποθετήσει ως δημοτική αρχή, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η Νίκη των Πολιτών αναφέρει:

«Το 2018 τοποθετήσαμε στην πόλη μας, για πρώτη φορά, καφέ κάδους ανακύκλωσης στις λαϊκές αγορές, έξω από σουπερμάρκετ και μανάβικα και σε 30 σημεία της Αγίας Παρασκευής, στις γωνίες ανακύκλωσης που δημιουργήσαμε.

»Οι καφέ κάδοι είναι απαραίτητοι για τη συλλογή αυτών που ονομάζουμε οργανικά απόβλητα (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γαλακτοκομικά, υπολείμματα κρέατος, φύλλα γκαζόν, χαρτί κουζίνας κ.ά.), είχαν δε σημαντική αποδοχή από τους πολίτες.

»Από τον Ιούλιο του 2020, δηλαδή πριν έναν χρόνο και, οι κάδοι εξαφανίσθηκαν. Μάλιστα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρέλαβε, λίγες μέρες μετά, νέους κάδους από την Περιφέρεια, όπως και καδοπλυντήριο.

»Τι συμβαίνει λοιπόν επί 13 μήνες;

»Και δεν αναφερόμαστε εδώ στην καθαριότητα της πόλης, που καθημερινά υποβαθμίζεται και για την οποία θα κάνουμε συνολική αποτίμηση.

»Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει να υπηρετεί και να βελτιώνει την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Σε αυτήν την κατεύθυνση απαιτούμε την άμεση επαναφορά των καφέ κάδων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet