Νίκη των Πολιτών: Θωρακίσαμε την Αγία Παρασκευή με πολλά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Θωρακίσαμε την Αγία Παρασκευή με πολλά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Η καταρρακτώδης βροχή της νύχτας 12ης Οκτωβρίου 2020, δεν προκάλεσε κανένα σοβαρό πρόβλημα στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τη Νίκη των Πολιτών, ενώ όπως προσθέτει η παράταξη «καθοριστικό ρόλο για αυτό έπαιξε η μεγάλη θωράκιση της πόλης με τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ιδιαίτερα την πενταετία 2014-2019 (στην προηγούμενη δημαρχιακή θητεία δεν έγινε κανένα τέτοιου είδους έργο)».

Ειδικότερα, η Νίκη αναφέρει ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατασκευάστηκαν αντιπλημμυρικά έργα όμβριων:

  1. Στις οδούς Θήρας, Τσιμισκή, Χρυσοστ. Σμύρνης, Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη, Πατρόκλου και Δραγατσανίου στο Κοντόπευκο, Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγ. Σπηλαίου στον Τσακό, Θερίσου, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Πευκάκια.
  2. Στις οδούς Πεντέλης, Χίου και Ολυμπίας στο Κοντόπευκο.
  3. Στις οδούς Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων στα Πευκάκια.
  4. Στις οδούς Βορρά και Γραβιάς στον Αι Γιάννη.
  5. Δημοπρατήσαμε στις αρχές Ιανουαρίου 2019 νέο έργο ομβρίων στις οδούς Σπάρτης, Γραβιάς, Αιγαίου Πελάγους (έγινε) και Αμαρυλλίδος στον Αι Γιάννη, Καλαβρύτων (έγινε) στον Τσακό και Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο.
  6. Εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου, και δημοπρατήθηκε από την νέα δημοτική αρχή αντιπλημμυρικό έργο όμβριών σε 15 οδούς στα Πευκάκια (Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου, Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα, Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας.

Έτσι, όπως αναφέρει η παράταξη, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, από το 2014 έως το 2019 το δίκτυο αγωγών όμβριων της πόλης τριπλασιάστηκε ανεβάζοντας την κάλυψη της, συνολικά, από 13% σε 40%, με αντιπλημμυρικά έργα που προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη σημεία της πόλης με πρόβλημα» καταλήγει η Νίκη των Πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet