Νίκη των Πολιτών: Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά με αναφορά στη θητεία της
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά με αναφορά στη θητεία της

Με αναφορά στα έργα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας είναι το μήνυμα της παράταξης Νίκη των Πολιτών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η παράταξη του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου αναφέρει:

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς

Ένα νέο ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό μα συνάμα συναρπαστικό, ξεκινάει αύριο Δευτέρα, με το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2022-3.

Ευχόμαστε σε όλους/ες καλή αρχή, υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Στην διάρκεια της δημοτικής μας αρχής, 2014-2019, σε άμεση συνεργασία με τη σχολική κοινότητα πετύχαμε, να δώσουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα των σχολείων μας.

Σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίσαμε χρόνια προβλήματα και υλοποιήσαμε έργα που άλλαξαν την εικόνα τους.

Το 2018 ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε το Επαγγελματικό Λύκειο (πρ. Μπαρμπίκα) στον Τσακό (7 χρόνια σε εγκατάλειψη), ένα υπερσύγχρονο σχολείο 11.000 τ.μ., πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, θέατρο, βιβλιοθήκη, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, φυτεύσεις πρασίνου κ.λπ.).

Επίσης, μετά από μεγάλη προσπάθεια πετύχαμε την χρηματοδότηση και δημοπράτηση στην θητεία μας του 14ου Νηπιαγωγείου, στα Πευκάκια, το οποίο ήδη λειτουργεί.

Αναπλάσαμε όλα σχεδόν τα προαύλια Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τον Συμμετοχικό σχεδιασμό σε δυο Δημοτικά σχολεία.

Επί πέντε χρόνια προχωρήσαμε σε εργασίες επισκευής και συντήρησης δεκάδων σχολικών μονάδων (WC, ελαιοχρωματισμοί, στεγανώσεις κ.α.). Σχολικά κτήρια με προβλήματα χρόνων, ανακαινίστηκαν αλλά και εξοπλίστηκαν με τα απαιτούμενα μέσα, βελτιώνοντας την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών μας.

Επιπλέον, δημιουργήσαμε για 4 χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο για τα παιδιά της 3ης Λυκείου και φέραμε στην Αγία Παρασκευή το Δημόσιο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Δυστυχώς, η σημερινή αρχή δεν έχει κάνει, εδώ και τρία χρόνια, ούτε μια σοβαρή εργολαβία για τα Σχολεία μας και δεν φαίνεται να προχωρά την απαλλοτρίωση του Οικ. τετραγώνου 119 στον Τσακό, για ανέγερση Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Στην θητεία μας πετύχαμε, επίσης, την αλλαγή σκοπού του κληροδοτήματος της οδού Ασημακοπούλου στον Άγιο Ιωάννη όπως και την αγορά μεγάλου οικοπέδου στη γωνία των οδών Γούναρη και Πλαπούτα στο Κοντοπευκο. Και στους δυο αυτούς χώρους τοποθετήθηκαν προκάτ αίθουσες Νηπιαγωγείων από την σημερινή αρχή.

Σήμερα, είναι απαραίτητη η έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων στο μέγεθος των πραγματικών τους αναγκών για να καλυφθούν εξ ολοκλήρου οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, η άμεση κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο καθώς και η μείωση της τιμής του ρεύματος.

Αγαπητά μας παιδιά

Θα είμαστε σταθερά δίπλα σας καθημερινά για τη στήριξή και τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet