Νίκη των Πολιτών: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής – Αναμένουμε τις εκσκαφές
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής – Αναμένουμε τις εκσκαφές

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου στην Αγία Παρασκευή, η παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Σταθόπουλο, σημειώνει ότι «αναμένουμε σύντομα την κορυφαία στιγμή της έναρξης των εκσκαφών».

Ειδικότερα, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθούμε τις εργασίες που ξεκίνησαν, πριν λίγες ημέρες, στο οικόπεδο του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.

Ικανοποίηση μεγάλη γιατί στη δημαρχιακή μας θητεία:

  1. Βρίσκοντας έτοιμο τον χώρο και τις μελέτες από όλες τις δημοτικές αρχές στη βάση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του 2001, πετύχαμε με μεγάλο αγώνα την ένταξη του δημαρχείου στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 της Περιφέρειας Αττικής. Πετύχαμε, δηλαδή, την έγκριση κατασκευής από την Περιφέρεια, ενός έργου που ήταν όνειρο για τον Δήμο μας.
  2. Πετύχαμε το 2018 την χρηματοδότηση και δημοπράτηση κατασκευής του έργου, πάλι από την Περιφέρεια Αττικής. Οι εργασίες, που έγιναν ήδη, είναι η κατεδάφιση του παλαιού κτίσματος που φιλοξενούσε επί πολλά χρόνια την αυτεπιστασία, δηλαδή τους εργατοτεχνίτες του Δήμου και ακολουθεί η κατεδάφιση του κτηρίου που φιλοξενούσε την υπηρεσία Πρασίνου.

Τέλος, αναμένουμε σύντομα την κορυφαία στιγμή της έναρξης των εκσκαφών (είναι γνωστό ότι θα έχει τρία υπόγεια με 160 θέσεις στάθμευσης και 3.523τ.μ. κτηρίου).

Υ.Γ.: Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί ο νυν δήμαρχος (που καταψήφιζε τις μελέτες του δημαρχείου μέχρι το 2011) έδωσε στις 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή τρεισήμισι μήνες πριν την έναρξη των τωρινών εργασιών, εντολή παράνομης κοπής των δένδρων, για την οποία του επιβλήθηκε πρόστιμο από την Πολεοδομία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet