Νίκη των Πολιτών: Συναίνεση 4 παρατάξεων για την απόκτηση των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Συναίνεση 4 παρατάξεων για την απόκτηση των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή

Για «συναίνεση τεσσάρων παρατάξεων» για την απόκτηση των πρώην «Εκπαιδευτηρίων Μακρή» κάνει λόγο η Επιτροπή Παιδείας της δημοτικής κίνησης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής.

Σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Σε κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης και με γνώμονα το καλό της πόλης έξι δημοτικοί σύμβουλοι από τρεις δημοτικές παρατάξεις (Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, Μια Γενιά Μπροστά και Φυσάει Κόντρα) προς τιμήν τους, συνυπέγραψαν μαζί με τους εννέα δημοτικούς συμβούλους της Νίκης των Πολιτών το αίτημα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση των όρων λήψης δανείου για την απόκτηση του οικοπέδου πρ. «Εκπαιδευτηρίων Μακρή» στον Τσακό, απαραίτητου για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου.

Η εντατικοποίηση των πιέσεών μας ήρθαν ως αποτέλεσμα της στάσης του νυν δημάρχου κ. Β. Ζορμπά, από την πρώτη μόλις συνεδρίαση του Δ.Σ. της νέας δημοτικής περιόδου έως σήμερα, οι θέσεις τις οποίες εξέφραζε για το θέμα δεν ήταν ξεκάθαρες και η πλημμελής ενημέρωση που μας παρείχε ενίσχυε καθημερινά την αγωνία και την ανησυχία μας για το μέλλον του οικοπέδου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων μας, ως δημοτική Αρχή από το 2015:

  • Προχωρήσαμε σε επαναδέσμευση του συγκεκριμένου οικοπέδου με την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής καταλληλότητας στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η μοναδικότητα του οικοπέδου, μοναδικότητα η οποία προϋπήρχε.
  • Φροντίσαμε για την εκτίμηση και των τεσσάρων δεσμευμένων ή/και χαρακτηρισμένων ως χώρους σχολείων οικοπέδων από ορκωτό εκτιμητή.
  • Ασκήσαμε επί τριετίας συνεχείς πιέσεις για την απαλλοτρίωση τους από το κεντρικό κράτος, χωρίς θετικά όμως αποτελέσματα.
  • Παραστήκαμε στο Συμβούλιο Επικρατείας όπου εκδικαζόταν η προσφυγή της κληρονόμου της περιουσίας για τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου του και πετύχαμε την απόρριψή της.
  • Τέλος τον Οκτώβριο του 2018, ψηφίσαμε την προ-έγκριση των όρων για τη λήψη δανείου.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόφαση του Οκτωβρίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπήρξε ομόφωνη. Παρόλα αυτά εμείς κινήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες και στείλαμε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όλες τις Τράπεζες, πρόσκληση την οποία, έπειτα από πιέσεις μας, επικαιροποίησε η νέα δημοτική Αρχή, με τον οριστικό χρόνο για την κατάθεση των προτάσεων να λήγει στα μέσα του Νοεμβρίου 2019. Επειδή όμως, για ακόμα μία φορά, ο νυν δήμαρχος αντί να ενημερώσει το Δ.Σ. για τα αποτελέσματα της ανοιχτής πρόσκλησης και να επιλέξει τη λογική του δημόσιου συμφέροντος, επέλεξε να μας παρουσιάσει με «αντικειμενικό τρόπο» το συμφέρον της ιδιοκτήτριας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., επειδή φάνηκε να θέλει να κωλυσιεργήσει ακόμα και στην πρότασή μας για άμεση σύγκληση διαπαραταξιακής συνεδρίασης, απευθυνθήκαμε στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. ώστε να συγκεντρώσουμε τις απαιτούμενες υπογραφές και να καταθέσουμε επίσημο αίτημα για εισαγωγή του θέματος σε επόμενο Δ.Σ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση του κατάλληλου, αναγκαίου και μοναδικού οικοπέδου και ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά η απόφαση του Δ.Σ. θα είναι ομόφωνη προς όφελος του συνόλου της σχολικής κοινότητας και της πόλης μας.

Αναμένουμε από τον δήμαρχο να εισαχθεί το θέμα στο Δ.Σ. Παράλληλα καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να συναινέσουν αυτή τη φορά για την απόκτηση του εν λόγω οικοπέδου, κάτι το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με συγκεκριμένες ενέργειες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet