Νίκη των Πολιτών: Τοξικότητα και ειρωνείες του Σπ. Παπασπύρου αντί νηφάλιου διαλόγου
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Τοξικότητα και ειρωνείες του Σπ. Παπασπύρου αντί νηφάλιου διαλόγου

Για «τοξικότητα και ειρωνείες του Σπ. Παπασπύρου αντί νηφάλιου διαλόγου» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με αφορμή το θέμα των αδειών λειτουργίας των δύο κλειστών γηπέδων της πόλης.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει:

Με ανακοίνωση της η ανεξάρτητη δημοτική μας κίνηση Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής έκανε νηφάλια κριτική με στοιχεία και χωρίς καμία προσωπική αιχμή, στον τρόπο που ο ΠΑΟΔΑΠ χειρίζεται το θέμα των αδειών λειτουργίας των δυο κλειστών γηπέδων της πόλης μας. Αυτό λέγεται πολιτικός πολιτισμός.

Στην οργίλη, γεμάτη ειρωνείες, τοξικότητα και χαρακτηρισμούς απάντηση του, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σπ. Παπασπύρος (που δεν αναφέραμε καθόλου το όνομα του) κάνει, για μίαα ακόμη φορά, προσωπική επίθεση στον πρ. δήμαρχο Γ. Σταθόπουλο με άθλιο λεξιλόγιο και με εξόφθαλμες ανακρίβειες. Πρόκειται για σαφή έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

Είναι σίγουρο ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να καλύψει την αποτυχία του στο να εκδοθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά άδειες λειτουργίας για τα κλειστά γήπεδα του Κοντόπευκου και της οδού Νότου.

Συγκεκριμένα:

  • Είναι ανακρίβεια ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση-ΚΥΑ της 27/08/2021 παρατάθηκαν οι άδειες λειτουργίας των κλειστών, που υπογράφηκαν από τον Δήμαρχο Γ. Σταθόπουλο την 21/05/2019.
    Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ αφορά άδειες λειτουργίας που είχαν υπογραφεί πριν την 26/11/2018 και έτσι δεν καλύπτει τα κλειστά γυμναστήρια της πόλης μας.
  • Είναι ανακρίβεια ότι κακώς δόθηκε 5ετής άδεια λειτουργίας στο κλειστό της Νότου. Η αλήθεια είναι ότι το κλειστό της Νότου είναι αθλητική εγκατάσταση κατηγορίας Α2 για τις οποίες ο νόμος προβλέπει ότι “η άδεια ισχύει για 5 έτη, εφόσον πριν τη λήξη κάθε έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση”.

Ο ΠΑΟΔΑΠ με πρόεδρο τον Σπ. Παπασπύρο αμέλησε να εκδώσει τις ετήσιες υπεύθυνες δηλώσεις που απαιτούνται, με αποτέλεσμα η 5ετής άδεια να πάψει να ισχύει. Το ανακάλυψε με τρία χρόνια καθυστέρηση και έσπευσε να εκδώσει προσωρινή άδεια λειτουργίας για το κλειστό της οδού Νότου η οποία δεν θα χρειαζόταν αν είχε κάνει τα απαιτούμενα.

Τελικά ο κ. Παπασπύρος καταλήγει με την απάντησή του να επιβεβαιώνει σχεδόν όλα τα σημεία της αρχικής ανακοίνωσής μας.

Επιβεβαιώνει ότι:

  • Ο ΠΑΟΔΑΠ απέτυχε να εκδώσει έγκαιρα οριστική άδεια λειτουργίας για το κλειστό γήπεδο Κοντόπευκου και απέτυχε να διατηρήσει ενεργή την άδεια λειτουργίας του κλειστού της οδού Νότου.
  • Το κλειστό γήπεδο του Κοντόπευκου παρέμεινε αρκετούς μήνες χωρίς άδεια λειτουργίας.
  • Οι άδειες λειτουργίας που αναφέρει ο κ. Παπασπύρος στην απάντηση του στον κ. Μουστόγιαννη είναι προσωρινές και όχι οριστικές, γεγονός που το αποκρύπτει.
  • Οι προσωρινές άδειες που εκδόθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου 2022 βασίζονται σε μελέτες ιδιώτη μηχανικού χωρίς καμία συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αντίθετα με τις άδειες των δύο κλειστών που υπέγραψε ο Γ. Σταθόπουλος την 21/05/1019.Η δικαιολογία περί μη δυνατότητας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου δεν πείθει.
    Εν τελεί το μόνο σημείο στο οποίο κάναμε λάθος στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας ήταν, όταν γράψαμε “Μισή Αλήθεια, Μισό Ψέμα”.

Η πραγματικότητα είναι ότι στις ανακοινώσεις του κ. Παπασπύρου για τις άδειες των κλειστών γηπέδων Κοντόπευκου και Νότου τα ψέματα είναι περισσότερα από τις αλήθειες.

Υ.Γ. 1 Η δουλειά της δημαρχιακής θητείας Σταθόπουλου, συγκεκριμένα στα δυο κλειστά γήπεδα της πόλης μας, υπήρξε σημαντική. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τη δημοτική αρχή Ζορμπά, χωρίς να μηδενίζουμε.

Υ.Γ.2 Όσον αφορά το Ωδείο, είναι γεγονός ότι δεν βγάλαμε φωτογραφίες σε ποια άθλια κατάσταση το παρέδωσε το 2014 η δημαρχία Ζορμπά όταν έχασαν τις εκλογές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet