Νίκη των Πολιτών: Υψηλό, παράλογο κι αναίτιο το κόστος μεταφοράς του cine «Θ. Βέγγος» στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Υψηλό, παράλογο κι αναίτιο το κόστος μεταφοράς του cine «Θ. Βέγγος» στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής

Για υψηλό κόστος μεταφοράς του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Θαν. Βέγγος» στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών.

Όπως σημειώνει, για να λειτουργήσει ο κινηματογράφος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα επιβαρυνθεί με τα εξής κόστη:

  • Κόστος απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης μπασκετών, με χρήση γερανού, ο οποίος πιθανόν να καταστρέψει το δάπεδο.
  • Κόστος προστατευτικού του δαπέδου του σχολείου.
  • Κόστος συντήρησης χώρων και υγειονομικός καθαρισμός.
  • Κόστος φύλαξης εξοπλισμού προβολής.

Επίσης, η παράταξη του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου τονίζει ότι ότι ο χώρος του  2ου Γυμνασίου δεν έχει έξοδο ασφαλείας.

Και η Νίκη των Πολιτών συνεχίζει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιδιώτης για να αναλάβει αυτά τα έξοδα και να τα καλύψει από τα εισιτήρια αφού θα είναι δωρεάν.

»Αυτά για αρχή και χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος αποκατάστασης ενδεχομένων ζημιών, προκειμένου το σχολείο να επανέλθει στην αρχική μορφή του και να μπορέσει να υποδεχτεί μαθητές. Επιπλέον, η σχολική χρονιά αρχίζει φέτος 1η Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι το σχολείο πρέπει να παραδοθεί άψογο τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

»Το κόστος μετατροπής του σχολείου σε θερινό σινεμά για έναν μήνα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος περίφραξης και μικρο-εξόδων για την αντίστοιχη λειτουργία φέτος του σινέ “Θαν. Βέγγος” στο πάρκο “Στ. Κώτσης”, που μπορεί να επεκταθεί και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Είναι κόστος παράλογο και αναίτιο».

Και η παράταξη καταλήγει: «Είναι προφανές ότι υπάρχει εμμονή με το πάρκο και το θέμα απασχολεί και όλη τη σχολική κοινότητα, η γνώμη της οποίας δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψιν. Αποφασίζουμε και διατάζουμε;».

.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet