Να μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους ζητεί από τους δημότες ο Δήμος Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Να μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους ζητεί από τους δημότες ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται εντονότερα στην Αγία Παρασκευή η δυσάρεστη ενέργεια ορισμένων δημοτών, που συνοδεύουν τα κατοικίδια τους στις καθορισμένες εξόδους τους, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα απομάκρυνσης των περιττωμάτων των προσφιλών τετράποδων, όπως σημειώνει ο Δήμος.

«Πρόκειται για μια συμπεριφορά που κάθε άλλο παρά πολιτισμό, σεβασμό προς το περιβάλλον και τους συνδημότες μας, φανερώνει, ενώ παράλληλα αποτελεί υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος συστήνει στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς κατά τις εξόδους τους με τα κατοικίδιά τους να έχουν μαζί τους πάντοτε μια νάιλον σακούλα και ένα πλαστικό γάντι για να απομακρύνουν τα περιττώματα του σκύλου τους, τα οποία θα τα τοποθετούν εντός των κάδων απορριμμάτων. Προσθέτει, δε, ότι η αμέλεια άμεσου καθαρισμού τού περιβάλλοντος από τα περιττώματα είναι παράνομη και τιμωρείται με αυστηρό πρόστιμο προς τους ιδιοκτήτες.

«Τα δεσποζόμενα ζώα είναι μια αξιολάτρευτη συντροφιά για μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, είναι βέβαιο, ότι αποτελούν μια χρόνια δέσμευση, την οποία έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες τους, τόσο απέναντι στα κατοικίδιά τους, όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας και το περιβάλλον. Αγαπάμε τα ζώα, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet