Δράσεις για τα παιδιά στην Αγία Παρασκευή με περιβαλλοντική διάσταση
Κοινωνία

Δράσεις για τα παιδιά στην Αγία Παρασκευή με περιβαλλοντική διάσταση

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια μεγάλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης την Παρασκευή 9 Ιουνίου, και ώρα 18.00, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μέσω της δράσης «Ξανασκέφτομαι, Αναδημιουργώ, Αποκαθιστώ», οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων θα ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή και το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Στόχος είναι, μέσα από  πρωτότυπες βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις, η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και η αφύπνιση της νέας γενιάς για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που αφορούν την ανακύκλωση, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,

Θα κληρωθεί ένα ποδήλατο για τους μικρούς μαθητές, θα μοιραστούν οικολογικές τσάντες με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση, αρωματικά φυτά και θα διασκεδάσουν με τις μασκότ, κάνοντας βόλτα με το τρενάκι στις γειτονιές της πόλης.

«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσα στην πόλη. Η αναστροφή της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη ηθική, πολιτική και οικονομική πρόκληση της εποχής μας. Απαιτεί εμπέδωση περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνείδησης, τόσο ατομικής όσο και συλλογικής, καθώς και την ενεργοποίηση της κοινωνίας, στο σύνολο της, με έναν νέο τρόπο σκέψης» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Και παιδικό χωριό με εκπαιδευτικά παιχνίδια

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οργανώνει, επίσης, ένα παιδικό χωριό με πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Σκοπός της εκδήλωσης είναι, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, τα παιδιά να εξοικειώνονται με όλο το φάσμα των οικο-περιβαλλοντικών θεωρήσεων και αντιλήψεων, για να μπορούν και οι ίδιοι αργότερα να δίνουν λύσεις στα ζητήματα και προβλήματα του περιβάλλοντός τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής, την Παρασκευή 09 Ιουνίου, από τις 6:00μ.μ έως τις 9:00μ.μ και περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

  • Βόλτα με το τρενάκι στην πόλη.
  • Επιδαπέδιο φιδάκι.
  • Τροχός της τύχης.
  • Bowling.
  • Επιδαπέδιο ταμπλό.
  • Μπάσκετ ανακύκλωσης.
  • Survivor ανακύκλωσης.
  • Τραγούδι για την ανακύκλωση: σύνθεση και ερμηνεία από τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής.

Θα προσφερθούν μικρά δωράκια και γλαστράκια με αρωματικά φυτά για τα παιδιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί BAZAAR για την ενίσχυση του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Θα κληρωθεί ένα ποδήλατο «ENERGY MTV 26 THUNDER 18 TAX», χορηγία από τη MALATESTAS BIKES. Επίσης, θα κληρωθούν οικολογικά παγούρια και δύο κουπόνια συντήρησης ποδηλάτου από την «ΣΤΕΡΓΙΟΣ BIKES».

Για τη συμμετοχή στις προαναφερόμενες δραστηριότητες δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική συμμετοχή.

Στη 2η Attica Green Expo ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε με τον δικό του περίπτερο στην πρόσφατη 2η Attica Green Expo.

Παρόντος του δημάρχου της πόλης Βασίλη Ζορμπά, αλλά και της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ελένης Δάβαρη, ο Δήμος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις περιβαλλοντικές του δράσεις στη μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην κυκλική οικονομία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet