Ξεκινά το πρόγραμμα θεατρικής παιδείας στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Ξεκινά το πρόγραμμα θεατρικής παιδείας στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής

Ξεκινά το πρόγραμμα θεατρικής παιδείας στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, στο οποίο θα συμμετάσχουν, δωρεάν, μαθητές από σχολεία της πόλης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής επισημαίνει, στην ακόλουθη ανακοίνωσή της, τη σημασία της υλοποίησης του προγράμματος αυτού.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Ξεκινά η θεατρική παιδεία στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία Γραφείου Παιδείας – ΠΑΟΔΑΠ – Ένωσης και Συλλόγων Γονέων

Μετά από πολύμηνη αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να αποσαφηνιστεί το νόμιμο πλαίσιο χρηματοδότησης και λειτουργίας του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ στα σχολεία, ολοκληρώθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και από αυτή την εβδομάδα ξεκινά το πρόγραμμα στα σχολεία.

Δεκάδες μαθητές από 15 σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα συμμετάσχουν, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στο πρόγραμμα.

Για την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, το πρόγραμμα αυτό, που έχει περάσει από «40 κύματα» τα τελευταία χρόνια, είναι μια σταθερή διεκδίκηση. Για εμάς, η ενασχόληση των παιδιών μας με την τέχνη είναι μια σοβαρή διέξοδος κοινωνικοποίησης, εκτόνωσης, χαλάρωσης, δημιουργίας, ανάπτυξης των ενδιαφερόντων τους αλλά και της ομαδικότητας.

Ο ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής), δια του προέδρου του και του Διοικητικού του Συμβουλίου, συνέβαλε καθοριστικά ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μην χαθεί η φετινή χρονιά.

Η παροχή στα παιδιά μας της δωρεάν ενασχόλησης με τον Πολιτισμό όπως και με τον Αθλητισμό, νομίζουμε ότι είναι μία σημαντική συνεισφορά του Δήμου μας για την καταπολέμηση του φαινομένου Σχολικού Εκφοβισμού.

Ελπίζουμε δε ότι, μετά την αποσαφήνιση των νόμιμων διαδικασιών, θα δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο, να οργανώσει έγκαιρα και έγκυρα το πρόγραμμα αυτό για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε τον Σεπτέμβριο οι θεατρολόγοι να περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet