Οι «Αλλάζουμε» μιλούν με τους γονείς  για τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Οι «Αλλάζουμε» μιλούν με τους γονείς για τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας στην Αγία Παρασκευή

Τα σχολεία μας άνοιξαν και πάλι σήμερα, μετά από μια μεγάλη περίοδο αναστολής, λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Με την αφορμή αυτή, η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε», «αφουγκραζόμενη τις δικαιολογημένες ανησυχίες των γονιών, αλλά και θέλοντας να καταγράψει τα χρόνια προβλήματα της σχολικής κοινότητας στην πόλη μας», όπως αναφέρει, πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Στη σχετική πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Γιάννη Μυλωνάκη, ανταποκρίθηκαν από πλευράς του Δ.Σ. της Ένωσης η πρόεδρος Μαρία Ξυνογαλά, η αντιπρόεδρος Ηλέκτρα Σωτηράκου, η γενική γραμματέας Βαγγελιώ Κοντού, η ειδική γραμματέας Αλκμήνη Ανδρουλιδάκη-Ριζοπούλου και τα μέλη Αντώνης Παπάζογλου και Γιώργος Νεκταρίδης.

Από τη δημοτική παράταξη, πλην του Γ. Μυλωνάκη, παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κρητικίδης, Γιάννης Λογοθέτης, Πέτρος Διακογιάννης, η πρώην αντιδήμαρχος Ελισάβετ Πετσατώδη, το μέλος του τομέα Παιδείας Τάνια Νικολούλια, τα μέλη της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μάκης Τάρλας και Χρήστος Πένητας, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών Λιάνα Σίουλα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλε-συνάντηση, η οποία κράτησε πάνω από 3,5 ώρες όπως αναφέρουν οι «Αλλάζουμε», ήταν:

  1. Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
  2. Η υπόθεση της απόκτησης του ακινήτου Μακρή (δάνειο, δικαστήριο, απαλλοτρίωση).
  3. Τα πρόσφατα γεγονότα στην πλατεία Άη Γιάννη.
  4. Η πανδημία του κορωνοϊού σε σχέση με τα σχολεία.   
  5. Η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (κοινή διαπίστωση ότι έχουμε μείνει πίσω, δεν έχουν γίνει οι ενέργειες που θα έπρεπε).
  6. Αμοιβή θεατρολόγων για το διάστημα που εργάστηκαν (δεν προβλέπεται στη σύμβασή τους κάτι τέτοιο).
  7. Ανοιχτά σχολεία στην κοινωνία μετά το πέρας του ωραρίου.

Από την ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ άλλων, υπήρξε κοινή συνισταμένη στο ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις για την απαλλοτρίωση του ακινήτου Μακρή, να αναδειχθεί το πρόβλημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και να διεκδικηθεί η εφαρμογή της να υλοποιηθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, να κατατεθεί πρόταση που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα πληρωμής των θεατρολόγων και να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ανοιχτά σχολεία στην κοινωνία και με ποιους όρους και προϋποθέσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό.

«Την ώρα που η πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Αγίας Παρασκευής λαμβάνει και πάλι στοιχεία προσωπικής αντιπαράθεσης, οι “Αλλάοζουμε” επιμένουμε να ασχολούμαστε με τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας» δήλωσε μετά την τηλε-συνάντηση ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Μυλωνάκης και συμπλήρωσε:

«Τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας δεν μπορεί και δεν έχουν “χρώματα”, και όλες οι παρατάξεις οφείλουμε να σκύψουμε πάνω σε αυτά με ενδιαφέρον και κυρίως να συμβάλλουμε όλοι -στον βαθμό που αναλογεί στον καθένα- στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων που θα καταστήσουν τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας σύγχρονα και λειτουργικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet