Οι γυναίκες της Αγίας Παρασκευής «κλείδωσαν» τους φόβους τους και έστειλαν μήνυμα ενότητας, αγάπης και αλληλεγγύης
Κοινωνία

Οι γυναίκες της Αγίας Παρασκευής «κλείδωσαν» τους φόβους τους και έστειλαν μήνυμα ενότητας, αγάπης και αλληλεγγύης

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Γυναίκας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (08/03), υπό τον συντονισμό της κ. Αντωνίας Γκίνη.

Μια εκδήλωση στην οποία παρέστησαν τόσο ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ζορμπάς, όσο και πάρα πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, άνθρωποι των κοινών, άνθρωποι του πολιτισμού και οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

imeraginaikas800

«Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μια απλή εκδήλωση. Ήταν μια εκδήλωση που έστελνε το δικό της μήνυμα. Ένα μήνυμα όλων των γυναικών, όλων των ηλικιών, όλων των τάξεων. Ένα μήνυμα δύναμης, ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα αγώνα, κόντρα σε όλα εκείνα που ακόμα και σήμερα θέλουν τη γυναίκα να μην βρίσκεται στην κοινωνική θέση που της πρέπει. Που της αξίζει. Που της αρμόζει. Που δικαιούται», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

imeraginaikas801

Οι δύο Πρόεδροι των ΚΑΠΗ της πόλης, η κ. Χειλάκη και η κ. Χατζηαντωνίου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καψοκεφάλου, η κ. Γάκη, η κ. Ρουμελιώτη, η κ. Σοφού, η κ. Γκιόκα,  που εκπροσώπησαν τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης, η κ. Μητσοπούλου (πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Χελιδόνι»), καθώς και η κ. Κανέλλου (εκπροσωπώντας την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου) συμμετείχαν σε ένα άκρως συγκινητικό δρώμενο, με το οποίο θέλησαν να επιδείξουν με τον καλύτερο δυνατό και ουσιαστικό τρόπο την αλληλεγγύη των γυναικών, τον αλληλοσεβασμό, αλλά και τη συνέχεια του αγώνα των γυναικών από γενιά σε γενιά.

imeraginaikas802

Ένας αγώνας που αποτυπώθηκε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο από τον εξαιρετικό πίνακα της ομάδας ζωγραφικής του Κέντρου Γυναίκας, που παρουσίαζε όλες τις εκφάνσεις της γυναίκας από τα πρώτα της βήματα μέχρι την τρίτη ηλικία. Ουσιαστικά, κάποιους από τους ρόλους που η κάθε γυναίκα καλείται να διαχειριστεί κατά τη διάρκεια της ζωής της, παλεύοντας για την ίδια, για την οικογένειά της, αλλά και για ολόκληρο το γυναικείο φύλλο.

imeraginaikas803

Κατά τη διάρκεια του δρώμενου όλες οι κυρίες είχαν από ένα κλειδί στο οποίο υπήρχε δεμένο ένα μήνυμα με τα αιτήματά τους. Τα κλειδιά αυτά πέρναγαν από χέρι σε χέρι, και στο τέλος κατέληξαν σε ένα μεγάλο κουτί το οποίο παραδόθηκε στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

imeraginaikas804

Ο κ. Ζορμπάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Καταρχήν σας συγχαίρω για  το συγκινητικό  αυτό δρώμενο, που παρακολουθήσαμε από τις γυναίκες, που εκπροσώπησαν φορείς και δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας. Παραλαμβάνω με σεβασμό τα αιτήματά σας, τις εμπειρίες σας και τις ελπίδες σας, έτσι όπως τα καταθέσατε τόσο παραστατικά μέσα σε αυτό το κουτί. Κι εγώ, ως δήμαρχος  πόλης, μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους τοπικούς φορείς και όλες τις συλλογικότητες, υπόσχομαι πως θα παλέψουμε όλοι μας για την ισότητα, την ασφάλεια, τη  δικαιοσύνη και την ευημερία όλων των κατοίκων. 

Και για να είναι η  τοπική μας κοινωνία ανοιχτή σε όλες και όλους. Χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Με έργα, δομές και πολιτικές που προστατεύουν τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, όπως αυτό της Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης, τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Γυναίκας, τις δομές κατά της φτώχειας κ.ά. 

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και πιστεύω πως αν εργαστούμε με υπευθυνότητα, ο καθένας από το πόστο του, αλλά  και όλοι μαζί , θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ολιγωρίες, κινδύνους και τραγικές απώλειες. ‘Οπως αυτές που μας συγκλόνισαν  αυτές τις μέρες… 

Και δεν γίνεται να μην πως εδώ πόσο συντετριμμένος αισθάνομαι ως πατέρας πρώτα απ’ όλα, αλλά και ως Δήμαρχος μαζί με τα αιτήματά σας, υπόσχομαι να κάνω ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσω με όλες μου τις δυνάμεις όσα θεωρούνται αυτονόητα  για πολλούς. Όπως είναι το να ζει, να κινείται και να εργάζεται  κανείς με ασφάλεια και σεβασμό στον άνθρωπο».

imeraginaikas805

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η θεατρική ομάδα του Κέντρου Γυναίκας παρουσίασε αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα «Με δύναμη από την Κηφισιά», των ΚεχαΐδηΧαβιαρά και «Εργαζόμενα Κορίτσια», του Φρανκ Μακ Γκίνες.

Στον χώρο υπήρχε επίσης έκθεση  έργων που έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήρι Κεραμικής του Κέντρου.

Το «παρών» στην εκδήλωση, που παρουσίασε η κ. Γιάννα Αναστασιάδου, έδωσαν πλην του δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Κωβαίος, Βασίλης Σάρκουλας, Νίκος Ζόμπολας (υποψήφιος Βουλευτής με τη Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα), οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Σταθόπουλος, Γιώργος Οικονόμου, Γιάννης Μυλωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, η κ. Φωτεινή Βρύνα και ο κ. Γιάννης Δερματάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet