Οι νέοι όροι φιλοξενίας 2022-2033 που ζητεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Οι νέοι όροι φιλοξενίας 2022-2033 που ζητεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής

Τους νέους όρους φιλοξενίας 2022-2033 κατέθεσε το ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών της πόλης.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει ότι ζητεί:

  • «Κατάργηση των τροφείων, γιατί είναι ένα επιπλέον βάρος στο εισόδημα των οικογενειών με δεδομένο το κόστος ζωής και τους φόρους. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι, αν μια οικογένεια θα στείλει τα παιδιά της στον παιδικό ή θα τα κρατάει η γιαγιά με τον πάππου, όταν δύο μισθωτοί των 920 ευρώ χρειάζονται μαζί με χρήση σχολικού 2.200 ευρώ (1/10 του οικογενειακού εισοδήματος) για δύο παιδιά στην, κατά τα αλλά, δημόσια υπηρεσία του Δήμου μας.
  • Κάλυψη του σχολικού λεωφορείου από τον Δήμο δωρεάν για όσες οικογένειες το έχουν ανάγκη. Δεν είναι ευθύνη του γονέα που λόγω ελάχιστων θέσεων στο σταθμό της γειτονιάς του, ο Δήμος στέλνει το παιδί σε άλλο σταθμό που μπορεί να είναι στην άλλη άκρη του Δήμου.
  • Να καταργηθεί η μοριοδότηση. Δεν είναι δυνατόν να ζυγίζουμε σήμερα αν έχει μεγαλύτερη ανάγκη να μπει το παιδί του ενός ή του άλλου γονέα (π.χ. άνεργης μάνας ή εργαζόμενης). Έχουν ευθύνη η σημερινή και οι παλαιότερες δημοτικές αρχές, που εδώ και δεκαετίες ο δήμος αφήνει εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Καμία δικαιολογία το κτηριακό πρόβλημα είναι δεκαετιών. Τώρα να δοθεί λύση για ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών κτηρίων με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση και ξεκούραση των παιδιών. Είναι ντροπή και απαράδεκτο για την ισότιμη αντιμετώπιση απέναντι σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας να έχουμε σταθμούς, όπως της Αφροδίτης ή σταθμούς με αίθουσες μικρότερες από παιδικά δωμάτια.
  • Δυνατότητα ένταξης βρεφών από 6 μηνών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Η κάλυψη των αναλωσίμων που χρειάζονται στην καθημερινή λειτουργία των σταθμών να γίνεται εξολοκλήρου από των προϋπολογισμό των παιδικών σταθμών».

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τους γονείς να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ των ΠΑΙΣΔΑΠ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στην οδό Λ. Μεσογείων 417, τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 18:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet