Οι προτάσεις των Αλλάζουμε για όρους φιλοξενίας και τροφεία στους παιδικούς σταθμούς Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Οι προτάσεις των Αλλάζουμε για όρους φιλοξενίας και τροφεία στους παιδικούς σταθμούς Αγ. Παρασκευής

Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής Αλλάζουμε, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «συνεχίζοντας να ασκεί υπεύθυνα τον ρόλο που της ανέθεσε η κοινωνία της Αγίας Παρασκευής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καταθέτει πάντοτε συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών στον Δήμο μας».

Στο πλαίσιο αυτό, και ενόψει της σημερινής (12/6) συνεδρίασης του Δ.Σ. του νομικού προσώπου Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) για τον καθορισμό των όρων φιλοξενίας και των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης, η αρμόδια ομάδα εργασίας της παράταξης, αποτελούμενη από τα μέλη στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ Άννα Γάκη και Λιάνα Σιούλα και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών Τάνια Νικολούλια και Μυρσίνη Ζαφειράκη, καταθέτει τις προτάσεις της για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ειδικότερα:

Αναφορικά με το δικαίωμα εγγραφής και τη λειτουργία των σταθμών προτείνει τα εξής:

  • Παροχή συνοδού παράλληλης στήριξης στα παιδιά που το έχουν ανάγκη από το Ν.Π. ή απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων του γονέα που το παρέχει ιδιωτικά.
  • Πιλοτική εφαρμογή της προεκλογικής μας δέσμευσης για φιλοξενία βρεφών έστω από την ηλικία των 6 μηνών στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αισώπου και ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες της πόλης σε φιλοξενία βρεφών νεαρότερης ηλικίας των 12 μηνών.
  • Αυτόματη επανεγγραφή βρεφών και νηπίων στον ίδιο σταθμό για παιδαγωγικούς λόγους.
  • Υποχρεωτική φιλοξενία βρεφών και νηπίων της ίδια οικογένειας στον ίδιο σταθμό και κατά την ίδια φάση εγγραφής, με την προϋπόθεση να εργάζονται και οι δύο γονείς.
  • Απολυμάνσεις υποδομών.
  • Υποχρεωτική θερμομέτρηση των παιδιών κατά την προσέλευσή τους στους Σταθμούς.
  • Εκδηλώσεις κ.λπ. που μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου λειτουργίας του Σταθμού να προγραμματίζονται στο εξής με τέτοιο τρόπο που να μην επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών.

Για την οικονομική συμμετοχή των γονέων η παράταξη προτείνει:

  • Αύξηση του ορίου μηδενικής καταβολής τροφείων στα 25.000€ από 18.000€ για τους γονείς που έκαναν αίτηση στο ΕΣΠΑ και απορρίφθηκαν.
  • Καμία άλλη αύξηση τροφείων.
  • 50% έκπτωση στους γονείς που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας λόγω COVID-19 ή για όσους οι επιχειρήσεις τους έχουν πληγεί, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Με αφορμή την κατάθεση των παραπάνω προτάσεων, ο επικεφαλής της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής Αλλάζουμε, Γιάννης Μυλωνάκης, σχολίασε:

«Στην παρούσα δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου η φιλοξενία των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να γίνει με τους ασφαλέστερους όρους, αλλά και με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους γονείς.

»Η παράταξή μας, με ευθύνη και σοβαρότητα, προτείνει στη διοίκηση συγκεκριμένες προτάσεις που νομίζουμε ότι κινούνται στην παραπάνω κατεύθυνση και οι οποίες νομίζουμε ότι συμβάλλουν στην πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου προς όφελος των συνδημοτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet