Ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ειδικότερα, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018,  οκτώ νέοι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στις εν λόγω δομές, για την υλοποίηση της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγίας Παρασκευής», που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του  ΕΣΠΑ. Η χρονική διάρκεια των συμβάσεων είναι ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Ειδικότερα, προσλήφθηκαν, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, τρεις εργαζόμενοι με πτυχίο ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, ένας ΠΕ Φαρμακοποιών, ένας ΔΕ Μαγείρων, ένας ΥΕ Βοηθών Μαγείρων, ένας ΥΕ Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων και ένας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.

«Η διατήρηση και η αποφασιστική ενίσχυση των Δομών αυτών, ώστε να ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στις  αυξημένες, λόγω της κρίσης, ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αποτελεί διαρκή προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, που διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότησή τους  από το νέο ΕΣΠΑ, με την υποβολή στο ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 της πρότασης η οποία και εγκρίθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σημειώνεται ότι η δημοτική Αρχή, μετά την αποχώρηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ), μέχρι την επιτυχή ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, συνέχισε τη λειτουργία των Δομών με ίδιους πόρους.

Οι εν λόγω Κοινωνικές Δομές του Δήμου, που ξεκίνησαν από τη δημοτική περίοδο 2010-2014 με ΜΚΟ, έχουν σκοπό την άμεση αντιμετώπιση φτώχειας και προσφέρουν πολύτιμο έργο, στηρίζοντας τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης και καλύπτοντας βασικές και πολύ σημαντικές ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο χορηγεί σε περίπου 380 οικογένειες τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, το Κοινωνικό Μαγειρείο παρέχει φαγητό σε περίπου 100 οικογένειες καθημερινά, με προσφορά 1.000 μερίδων εβδομαδιαίως, και το Κοινωνικό Φαρμακείο εξασφαλίζει φάρμακα υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε περίπου 200 άπορους και ανασφάλιστους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet