Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής

Ολοκληρώθηκαν για την περίοδο 2016-2017 οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής στους χώρους των ΚΑΠΗ, με συντονίστρια την κα Ιωάννα Κουτσουρά.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, με τη συμμετοχή των μελών και των δύο ΚΑΠΗ, που είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν.

Συζητήθηκε το βιβλίο της Άλκης Ζέη με τίτλο «Μολύβι φάμπερ νούμερο δύο». Η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία των νεανικών της χρόνων,  δίνοντάς μας μια σπαρταριστή πινακοθήκη ανθρώπων που έμελλε να σφραγίσουν τη μεταπολεμική Ελλάδα: τη Διδώ Σωτηρίου, τον Κουν, τον Γκάτσο, τον Εμπειρίκο, τη Ζωρζ Σαρή, την παιδική της φίλη, τη Μελίνα, τον Πλωρίτη, τον Μποστ, τον Κώστα Αξελό, και τόσους άλλους… με φόντο τα μεγάλα γεγονότα και τα πάθη της ελληνικής ιστορίας τον 20ό αιώνα.

Η  ενδιαφέρουσα συζήτηση επεκτάθηκε σε πολλά θέματα που προέκυψαν με αφορμή την υπόθεση του βιβλίου.

Η συνάντηση πλαισιώθηκε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το αρχείο της Βιβλιοθήκης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί όλα τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης των ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους, καθώς και την υπεύθυνη κα Ιωάννα Κουτσουρά. Ανανεώνει δε το ραντεβού της με τα μέλη των ΚΑΠΗ για τη νέα περίοδο λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης, 2017-2018.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet