Ομάδα ατόμων αρνούνται να αποχωρήσουν από την πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή – Ένταση με την αστυνομία
Κοινωνία

Ομάδα ατόμων αρνούνται να αποχωρήσουν από την πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή – Ένταση με την αστυνομία

Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, καθώς ομάδα ατόμων, που φθάνουν περίπου τα 100 άτομα, αρνούνται να υπακούσουν στις αστυνομικές δυνάμεις που τους καλούν να αποχωρήσουν από τον χώρο, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης αυτός να κλείνει τα βράδια. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 5/5, με ομάδες νεαρών να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Τα συγκεντρωμένα άτομα στην πλατεία φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ η τελευταία, από τα μεγάφωνα των οχημάτων της, τα καλεί να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή σπεύδουν κι άλλα άτομα τα οποία διαφωνούν με την κυβερνητική απόφαση για αποκλεισμό του χώρου τις βραδινές ώρες.

Νεότερη ενημέρωση: 22.33

Ένταση στην Αγία Παρασκευή: Πάνω από 200 άτομα στην πλατεία Αγίου Ιωάννη -Επικεφαλής στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ένταση αυτή την ώρα στην Αγία Παρασκευή, καθώς η Αστυνομία έκλεισε την πλατεία Αγίου Ιωάννη όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Ωστόσο, περίπου 200 νεαροί, αλλά και πολίτες βρέθηκαν, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμό της, το οποίο ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οι συγκεντρωμένοι ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που τους καλεί να απομακρυνθούν, φωνάζουν συνθήματα: «Η αστυνομία έξω από τη πλατεία».

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή επικράτησε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών. Περίπου 300 νεαροί βρίσκονταν στην πλατεία, πίνοντας μπύρες, στήνοντας το δικό τους πάρτι. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και προκλήθηκε ένταση, καθώς παρευρισκομένοι άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια μπύρας προς το μέρος τους.

Επικεφαλής στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής των κατοίκων και νεαρών που διαμαρτύρονται είναι η Μελίνα Αλεφαντή. Η κ. Αλεφαντή είναι δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παρέμβασης «Φυσάει Κόντρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή επικεφαλής της παράταξης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, ήταν και υποψήφια βουλευτής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Ορισμένοι από τους νεαρούς παρέμεναν διασκορπισμένοι στην πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, την ώρα που πέριξ της περιοχή αναπτύσσονταν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η κίνηση λίγο μετά τις 21.00 στην περιοχή ήταν αυξημένη, χωρίς ωστόσο να φαίνεται κάποια ένταση ή ιδιαίτερη κινητικότητα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Λίγη ώρα μετά την αρχική ένταση, οι εικόνες έδειχναν πως ορισμένοι αγνοούσαν τις οδηγίες των Αρχών και παρέμεναν στην πλατεία.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet