Ο Γ. Μυλωνάκης καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Άη Γιάννη
Κοινωνία

Ο Γ. Μυλωνάκης καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Άη Γιάννη

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης 5 Μαΐου στην πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγ. Παρασκευή, με τη συγκέντρωση πλήθους νεαρών και την επέμβαση των ΜΑΤ σχολιάζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε».

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης διαφωνεί με τον τρόπο του χειρισμού του θέματος από την Ελληνική Αστυνομία, με την επέμβαση των ΜΑΤ και ταυτόχρονα καλεί τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις σε κοινή συνάντηση προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα «συνωστισμού» κόσμου στη συγκεκριμένη πλατεία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Μυλωνάκης αναφέρει:

Δυστυχώς, μόλις μία ημέρα μετά την άρση της καραντίνας, η πόλη της Αγίας Παρασκευής είχε το ατυχές προνόμιο να βιώσει ντροπιαστικές, για όλους μας, στιγμές οι οποίες σίγουρα θα αναπαραχθούν σε πανελλήνιο αλλά, πολύ φοβάμαι, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προσωπικά αρνούμαι να μπω στο δίλημμα για να πάρω το μέρος κάποιας πλευράς. Αυτό θα ήταν το εύκολο, το λαϊκίστικο αλλά και, συνάμα, το ανεύθυνο.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: όσο απαράδεκτο και επικίνδυνο είναι να υπάρχουν μαζικές συγκεντρώσεις σε παράβαση όλων των οδηγιών και συστάσεων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αυτή την κρίσιμη ώρα για την χώρα, που ο θανάσιμος εχθρός κυριολεκτικά καραδοκεί, άλλο τόσο καταδικαστέα θεωρώ τη γενικευμένη επίθεση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. στους παριστάμενους επί της πλατείας. Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο κοινός νους λέει ότι σίγουρα υπήρχαν κι άλλοι τρόποι για να διαλυθεί ένα πλήθος «ησύχως», πριν φτάσουμε στην κλιμάκωση και τα δακρυγόνα.

Από την άλλη, ήταν σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα απόψε (σ.σ.: χθες) αργά η γρήγορα θα συνέβαιναν. Μάλιστα μου προξενούσε από καιρό εντύπωση πως δεν είχαν ήδη σημειωθεί ανάλογα περιστατικά μιας και οι κ.κ. Ζορμπάς και Σταθόπουλος το μόνο που έκαναν τα τελευταία 7 χρόνια ήταν να «κλείνουν τα μάτια» στο πρόβλημα.  

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Έστω και με αυτή τη θλιβερή αφορμή, από αύριο κιόλας, είναι υποχρέωση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου να καθίσουμε για και να συζητήσουμε επιτέλους το θέμα της πλατείας του Άη Γιάννη.

Μία συζήτηση που οφείλει να γίνει με νηφαλιότητα, δίχως κομματικά ή παραταξιακά γυαλιά, ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη λύση που θα είναι σύμφωνη με τις ανάγκες των πολιτών δίχως όμως να ακυρώνει τον φιλόξενο χαρακτήρα της πόλης μας.  

Οι προτάσεις της δημοτικής μας παράταξης «Αλλάζουμε» είναι κατατεθειμένες εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και βρίσκονται στη διάθεσή όλων. 

Υ.Γ.: Δεν είναι μόνο η αποψινή (σ.σ.: χθεσινή) κατάσταση, με τα περί τα 500 άτομα που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Άη Γιάννη, η οποία πρέπει να μας προβληματίσει ως πολίτες. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τις άλλες «συγκεντρώσεις» σε πλατείες έξω από κλειδωμένες παιδικές χαρές κ.λπ., τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας… Τώρα είναι η ώρα να για όλες και όλους μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουμε κοινωνική ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet