Ο Γ. Σταθόπουλος για τους εργαζόμενους στους ΠΑΙΣΔΑΠ και τη συμπεριφορά του δημάρχου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Ο Γ. Σταθόπουλος για τους εργαζόμενους στους ΠΑΙΣΔΑΠ και τη συμπεριφορά του δημάρχου Αγ. Παρασκευής

Για νίκη των εργαζομένων και της Δημοκρατίας κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών, Γιάννης Σταθόπουλος, αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης των απασχολουμένων στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος αναφέρει:

«Είναι μια σημαντική μέρα η Παρασκευή 4/9 για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευης. Με 11 ψηφους υπέρ, με 1 λευκό και 3 απουσίες, το Διοικητικό Συμβούλιο των Σταθμών βρήκε τον δρόμο της λογικής και απεφάσισε την ανανέωση των συμβάσεων και των 48 εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ.

»Είναι νίκη των εργαζομένων και της Δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό και την αναλγησία της δημοτικής αρχής Ζορμπά».

Ωστόσο, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρεται και στο επεισόδιο της Τετάρτης 2/9 στο γραφείο δημάρχου, όταν ο κ. Ζορμπάς, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σταθόπουλο, επιτέθηκε φραστικώς κατά εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για το θέμα ο επικεφαλής της Νίκης των Πολιτών σημειώνει:

«Την Τετάρτη 2/9 οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επισκεφθήκαμε τον δήμαρχο Β. Ζορμπά στο γραφείο δημάρχου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να αποσύρει η δημοτική αρχή την απόφασή της να απολύσει (να μην ανανεώσει συμβάσεις) 24 εργαζομένους των Παιδικών Σταθμών που εργάζονται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Διευκρινίζουμε ότι αυτή η απόφαση-εισήγηση καταψηφίσθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών.

«Σε έξαλλη κατάσταση ο Β. Ζορμπάς, όταν αντίκρυσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ Β. Γκιτάκο και Γ. Χαρίση, τους επιτέθηκε με εκφράσεις “είστε συμμορία”, “καταστρέψατε τη χώρα”, “είστε χαραμοφάηδες”, “δεν σας γουστάρω στο γραφείο μου”, “δεν έχετε ούτε ένα ένσημο” κ.ά. Στη συνέχεια κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. και όντως οι αστυνομικοί που ήρθαν έβγαλαν τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το γραφείο δημάρχου.

»Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε αυτή τη συμπεριφορά και να θυμίσουμε ότι είναι ο ίδιος δήμαρχος που κάλεσε τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή. Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλλουν όλους/ες και είναι απολύτως αντιδημοκρατικές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet