Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οργανώνεται αναμένοντας τη «Μήδεια»
Κοινωνία

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οργανώνεται αναμένοντας τη «Μήδεια»

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Αττική έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους τις σφοδρές χιονοπτώσεις με το κωδικό όνομα «Μήδεια», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ξεκινήσει από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (13/2/2021), με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και να κορυφωθεί τη Δευτέρα (15/2/2021) με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, δριμύ ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις. Φαινόμενα που αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή, 19/2/2021.

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας αλλά και την ασφάλεια των δημοτών, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει τα ακόλουθα μέτρα:

  • Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με το αναγκαίο προσωπικό και τα απαραίτητα μέτρα θα είναι σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.  
  • Παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στους δημότες, στο πλαίσιο του εφικτού και ανάλογα με την διαθεσιμότητα των συνεργείων και των μηχανημάτων.
  • Διανομή αλατιού στους δημότες που το επιθυμούν. Η διανομή θα γίνεται καθημερινά από τις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη».

Η διανομή του αλατιού θα πραγματοποιείται ως κατωτέρω:

  • Σάββατο, 13/2/2021: Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
  • Κυριακή, 14/2/2021: Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
  • Δευτέρα, 15/2/2021: Από τις 7 το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής θα λειτουργεί καθημερινά έως και την Παρασκευή, 19/2/2021 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα ως χώρος παροχής θαλπωρής, προστασίας και φροντίδας από το ψύχος και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την μετακίνησή του στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίας Παρασκευής για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του κατά της πανδημίας Covid-19 τότε να επικοινωνήσει με το γραφείο Δημάρχου στον τηλ. αριθμό: 213 2004502. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet