Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τίμησε την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Κοινωνία

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τίμησε την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με μια όμορφη, λιτή και ζεστή εκδήλωση τίμησε την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στο κατάμεστο θεατράκι του 3 Γυμνασίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από δύο ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Νίκο Μιχαλίτση. Ο πρώτος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της εξέγερσης, που δεν ήταν απλώς αντιδικτατορικός αλλά στρέφονταν κατά του συστήματος και των παραγόντων που σχεδίασαν το πραξικόπημα και επέβαλαν τη χούντα και σημείωσε την επικαιρότητα του αγώνα του Πολυτεχνείου στις μέρες μας. Ο δεύτερος αναφέρθηκε στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της εξέγερσης, μια επίσης σημαντική και ουσιαστική διάστασή της.

Στη συνέχεια ένας σπουδαίος τραγουδιστής, ο Γιώργος Μεράτζας, με φωνή χαρισματική, στιβαρή και  με  βάθος,  σε συνδυασμό με την ερμηνευτική του μαστοριά και το ήθος του,  συγκίνησε, παρέσυρε  και καθήλωσε το ακροατήριο, με τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως ο Θεοδωράκης, ο Μαρκόπουλος, ο Λοΐζος, ο Σαββόπουλος, ο Μικρούτσικος και  ο Ξαρχάκος και με ενδιάμεση ανάγνωση από τον ίδιο ποιημάτων του Τάσου Λειβαδίτη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, οι αντιδήαρχοι  Κ. Χατζηανδρέου και Σπ. Παπαγεωργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Γκόνης, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, Γιαν. Λογοθέτης, Μαρ. Κοντοπούλου, Χρ. Κολώνια και Στελ. Ψύλλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης Αντ. Φειδοπιάστης  και Κ. Τζουμάκας, η πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντόπευκου Β. Κουτσογιάννη, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, ο πρόεδρος Δωρητών Σώματος Β. Ρακαντάς και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet