Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής: Η ναζιστική ιδεολογία δεν αρκεί να ηττηθεί μόνο δικαστικά…
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής: Η ναζιστική ιδεολογία δεν αρκεί να ηττηθεί μόνο δικαστικά…

Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της δίκης της δίκης της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 7/10 εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 7/10  ολοκληρώνεται μια πολύχρονη διαδικασία με την τελική απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής. Χάρη  στην κοπιώδη και εξαντλητική δουλειά  των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, τεκμηριώθηκε η πραγματική φύση αυτής της οργάνωσης. Πρόκειται για μια  εγκληματική συμμορία, με ναζιστική και φασιστική ιδεολογία που ως μόνο μέσο διέθετε την ωμή και συχνά δολοφονική βία απέναντι σε όποιον δεν ταίριαζε με την κοσμοθεωρία της. Όλα αυτά τα χρόνια, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κινητοποιήθηκε ζητώντας τη δικαίωση των θυμάτων της και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Όμως για μας είναι καθαρό ότι η Χ.Α. και η νεοναζιστική της ιδεολογία δεν αρκεί να ηττηθεί μόνο δικαστικά. Χρειάζεται η πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση όλων αυτών που ακόμα και σήμερα εκμεταλλεύονται την δύσκολη συγκυρία για να σπείρουν πάλι το μίσος και τον διχασμό στην κοινωνία μας.

Για το κόμμα μας που οραματίζεται και παλεύει για μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και δίχως αποκλεισμούς, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα κίνημα που θα βρεθεί αντιμέτωπο στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με ό,τι αντιπροσωπεύει η Χρυσή Αυγή και η ιδεολογία της.

Ας μην ξεχνάμε ότι η γενεσιουργός αιτία της ανάπτυξης της Χ.Α. τα προηγούμενα χρόνια είναι οι συνθήκες που δημιούργησε η προηγούμενη κρίση. Δυστυχώς σήμερα η υγειονομική κρίση έχει  εξελιχθεί και  σε οικονομική, οξύνοντας εκ νέου τις κοινωνικές ανισότητες  και τον αποκλεισμό των πλέον ευάλωτων στρωμάτων. Ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων είναι να θωρακίσουμε πολιτικά και οικονομικά τη δημοκρατία μας, για να μη χρειαστεί να βρεθούμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής καλεί κάθε δημοκρατικό συμπολίτη μας, να βρεθεί μαζί μας στο Εφετείο την Τετάρτη 7/10, στις 11π.μ., για να φωνάξει μαζί μας «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet